25 January 2013

7 berlian.

Wahhh gitu...

Kemarin kan cuti maulidur rasul..kebetulan kila turun KL...terus last minit plan party semperna maulidur rasul.hahaha


Kila gerak dari manjung dalam pukul 10 pagi xsilap..


Memula kami plan nak jumpa dekat luar...tapi aku xboleh join sebab eli keja...


Pastu aku minta lepa mai rumah..aku masak.


Plan punya plan punya plan..JADI!!!


So aku masak nasi ayam.aku masak 5pot nasi..ayam sekoq..tapi sedih la..boleh makan sorang sikit ja..sebab xcukup...aku xberapa pandai nak agak..1st time masak banyak-banyak macamni...






Kuah cabai aku menjadi!!!yihaaaaa..tq la pada yang bagi resepi..memang sedap!!even xda gula merah..

Memang marveles weiiii..

Aku blend cabai merah besaq 3batang,cabai melaka merah 4batang..4biji bawang putih,1bji tomato..buh ayaq sikit,blend sampai lumat..pastu masak atas api kecil,buh sos tomato sikit,sos cili..gula garam..mendidih terus tutup api..memang terbaik resepi ni..sedap..


Memula yang sampai kak acica..sampai sekarang tak tau nama hahahaha..1st time jumpa wei...kak aci bawa arif(anak) dengan bawa husband dia..


Sampai awai juga..dalam pukul1 kot..masa tu aku dah siap masak..kemas rumah sikit-sikit..


Sembang la...macam-macam topik ada...banyak sembang pasal rumah...


Adelia macam besa relax ja..dia suka sungguh dekat kak aci..


Kak aci makan dulu..pastu dalam pukul4 gitu kot kak aci balik..





Kusyuk tengah makan...hehehe..xdan nak bergambar...


Kak aci dia xda blog,cuma selalu baca blog ja..dia pun terjebak jadi mangsa hinaan juga hahahahaha..


Dalam pukul4.30 gitu sampai la cdot,kila,kak wos,hanna n kawan kila..


Meriah wei...lepa bawak dengan kek...buah...hahaahhaa..dah serupa macam nak p bekelah..


Sampai-sampai terus makan...aku sebelum lepa mai dah abaq sesiap,rumah aku ni memang xsemegah mana..buruk ja..pintu bilik ayaq pun cabuk hahhahaha..laki aku memang izin sapa pun nak mai...xpernah la lagi eli xizin sapa yang nak mai rumah...sebab tetamu adalah pembawa rezeki..


Dan Rumah aku bukan rumah lot banglo deret istana ..wakakakaka..





Sian gila kot..nasi ciput...kila tengok nasi dia sound "kenapa nasi sikit..."

Hahaahhaahhaa..


Tapi cukup la untuk semua,cuma xboleh tambah..next time aku masak 10pot la..hehe..


Pakat makan..diam ja..lapaq punya pasai...




Dah telan banyak kali nasi baru pakat rancak sembang...huhahuha gelak sampai tersedak-sedak..hahaha


Habis makan nasi,makan buah pulak..ada manggis,mata kucing,pelam...


Abeh makan buah,makan kek..ratah ayam...memang best la..eli time ni tolong suap adelia makan hahahaha..sambil-sambil dia gelak dengaq kami sembang..






Lepas makan cdot dok buat lawak bodo..hahaha..














Cdot dok tunjuk gaya kena doggy sambil update blog..kahkahkahkahkahkahkah..bengong...time ni eli dah p keja...lagi riuh rendah la...huhuhu





Hanna nak balik baru bangun dari meja makan..hehehe..


Ni sebenarnya pertama kali kami jumpa face to face...


Tapi macam dah kenai...xrasa kekok langsung...xdak cotrol-control ayu ka apa..


Maybe sebab masing-masing dah macam kenal diri masing-masing..yala kan ada perempuan mulut busuk dok canang abeh pasal kami..

Hal aku dicanangnya pada cdot..pada kila..pada kak wos..hal kila dicanangnya pada cdot pada adi..hal kak wos dicanangnya dalam blog..hewhewhewhew


Kila kenai aku lepas dia google nama aku..sebab perempuan mulut busuk yang konon teraniaya tu jaja cerita aku dekat dia..


Cdot lagi la buat aku serupa kenai lama...hahahaa..sebab terlampau lali dok dengaq cerita pasai aku yang di jaja oleh perempuan itttewwwwwwwww..yang sekarang ni tengah mode ustagajah..kahkahkah..


Ko mampu??lepas mode jalang turn off terus tukar mode ustagajah???kahkahkahkahkah..dah tu siap xmengaku salah??ko mampu????....Muka tebai stock letak kulit babi ja perangai mampu okeyyyhhh..kita orang-orang biasa memang xmampu woooh....hewhewhewhew


Kami sembang macam-macam..yang bestnya kami xrosakkan party kami dengan bercerita pasal perempuan mulut busuk tu..dah mulut busuk..PEPEK dia pun mesti busuk..kahkahkahkahkah..maklum la..ntah mana2 jantan tagged yang menjolok beliau..euuuuwwwwwww..low class.


Kami high class punya kaki..maka kami pakat-pakat share pasal ubat nak rapat apa yang boleh rapat..share pasal pengalaman dlaam LR..saja bagi kila terbayang-bayang hahaha..


Pastu Pakat lawan perut sapa lagi buncit..hahaha..pemenangnya ialah cdot..hahahahaaha..


Best la..memang rasa macam kenal lama..padahal baru kenal ja kot..


Sapa sangka..dari bukan siapa-siapa...boleh jadi kawan...bertambah kawan alam maya aku...


Aku ramai ja kawan alam maya...ada yang kenai dari aku umur 19..sampai sekarang aku baik..datang aku tunang..datang aku kawen..sampai aku beranak pun mai tengok..

Aku harap dengan cdot,kila,hanna,abelin,kak wos,kak aci..adi,mrose..aku dapat jadi kawan...walau berbeza usia..


N lagi yang aku xsangka,abelin dengan aku satu taman perumahan rupanya...tapi dia rumah banglo..aku rumah teres biasa la..hahahha..


Tq la wei sebab sudi mai rumah aku yang bukan lot banglo innniiieeewwww...sudi makan aku masak..


Ada hikmah dengan apa yang jadi.hope kita dapat pengajaran n terus buang manusia bodoh tu dari life kita...

Sebab perasan x? Lepas kita buang dia..rezeki kita alhamdulillah...maybe sebab kita dah xshare saham jalangan dia tu...


Good luck untuk ampa..Pada cdot tolong belajaq balik bahasa kedah..kahkahkahkahkahkah..

Last but not least,

Terimalah,


3k mana 3k?...kata bini kontraktor...pakai note secondhand..rumah lot banglo..xkan xmampu nak bayaq 3k???...xakan la orang kaya xda saving...sebab setahu aku,3k pada kontraktor & lawyer celah gigi ja..hewhewhewhewhew





Semoga jumpa lagi wahai berlian-berlianku..



P/s: orang yang perangai jeneh perempuan mulut busuk ni,xakan maju kemana-mana..dia akan dok dekat takok lama..n dia still akan jadi anjing yang salak bukit...bukit xruntuh...anjing yang penat.

P/s 2: kami bukit,hg anjing.terimalah hakikat,okeh?..


Safiyyah osman.

8 comments:

Super Something said...

Kebabian apa ni? Paling aku tgelak yg gamba 3k mana tu! Kuajaqqq aaa korang! Kahkahkah! Weh, serius terasa kejelesan! Nanti aku balik, kita party lagi ye!!! Girls outing ke, gi stabak ke, brunch kat subway ke, lunch kat ikea ke! Mak belanja ye, anak2!!!

safiyyah osman said...

Baik lah mak...hahahaha nnt balik kita plan lagi ...

::cdot the dot:: said...

balik cpt adi...nak uji dna munah..motip???

3k..3k..3k...

piyah is lawo poreber..puteh gebu woo

Super Something said...

Ujilah! Aku byr sendri proses! Kalau sah ank lakiku, aku saman kos uji dna darab sejuta

kata kila said...

3k tu aku tak sangka betul. Kimbek la piyah -_-

Annie Han Yeon Rin said...

arghhhh.. tetiba aku rasa nk hentak kepala sendiri kat dinding. .

kejelesan much!!

wos said...

Adi, aku setuju dgn semua yg ko cadangkan tu. hahaha

Super Something said...

Ko memang! Aku up lg, malam kita pergi sisha! Mak da kje skang tau? Bole hoorey2 blanja anak2 kahkah

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016