29 December 2012

Macamana aku boleh gemuk balik :: makan besar dengan blogger. (Part2)

Wah gitu...makan besaq saja hahaha..so now?..nampak kesannya???


If kita makan ubat kurus tapi nafsu naga,makanya kesan ubat kurus tu lambat..huhuhu


So jangan follow perangai dan sikap aku ok...



Kena disiplin.huhuhu..aku nanti balik sepang akan on diet dan sapu cream inchloss kaw2 punya...makan jamu kaw2..n pakai PB macam mula-mula balik.



Now dekat kampung enjoy dulu hahahahaha.. :p ..Pasni ntah bila pulak nak balik.


Ceritanya begini,


Sebelum ni masa hari raya aidilfitri haritu,aku janji nak p makan rumah kak haslina.kak haslina buat nasi daging ke aku.



Tapi time tu aku rushing sangat-sangat balik rumah mak mentua,terus terlupa pasal janji aku ke kak haslina.


Ingat sampai sekarang,kak haslina macam kecewa la aku xjadi p..dia sakit2 kepala pun masak untuk aku..memang rasa bersalah sangat.



Aku tau kak ina marah time tu..tambah pulak ada pelesit sok jadi batu api...ambik peluang buruk-buruk kan aku..


Tapi aku memang sungguh-sungguh minta maaf ke kak ina.xsengaja mungkir janji.sampai sekarang aku dok teringat pasal nasi daging tu..


So before balik kampung,plan dengan kak ina...kali ni memang aku bagi jadi...



So 22hb haritu lepas makan kenduri intan dengan shakir,terus aku terjah rumah kak ina dengan mak n adelia.



Senang ja rupanya nak cari rumah kak ina.aku sampai agak lewat.dalam pukul4.


Masa sampai kak nida ada dah.sampai-sampai dok sat terus makan sekali kak nida.


Kak ina masak mee kari,kek coklat feberet aku,eskrim,bebola roti...


Aku makan mee kari 3kali tambah..hahahahaha..pastu kak ina tapau lagi atas angin.


Kek coklat kak ina memang terbaik.aku bawa balik simpan dalam peti ais,makan sejuk2..ayoyoyyoyo..sedap weiiiii..





Nampak???..hehehe..ni baru muqadimah...






Kek coklat kak ina yang bila makan cayaq dalam mulut.yummmmmmyyummmm..





Eskrim oreo feberet aqil..hehee..






Bebola roti.sampai sekarang mak aku suka gila.dok sebut-sebut kata nak try buat..pastu dok konpius macamana boleh jadi macamni hehhee..sedap...dalam roti ni ada inti.



Yang join kali ni kak nida,kak shu dengan kak miyuki kalau xsilap.blogger juga semua.



Akhirnya dapat juga jumpa kak shu..hehehe..sweet gila.kak miyuki dengan kak shu muka bersinar ja sebab tengah darah manis.hehehe



Kak nida bawa sofea dengan murni.sofea pandai gila snap gambar.pak lawak pun sofea juga hehehe






Masa baru sampai.time ni rasa macam nak lompat atas meja hahahahaa..





Kak nida dengan husband beliau.aku 1st time juga jumpa kak nida :).salam kenai kak..






Time ni lawak.adelia ni sekarang cukup susah nak tangkap gambar.nak suruh dia tengok camera jenuh riuh satu rumah.hehehe..


Time ni kak nida dah balik.kak shu dengan kak miyuki baru sampai.






Kak shu,kak miyuki tengah ambik aura budak-budak.hehehee






Peace! Hehehe..kak ina tangan xlepas wooo dari camera hehe...






Suka la gambar ni...aku terpaksa standby dekat adelia..takut tebalik heheh.





Mak punya rancak sembang.aku pulak yang diam hehee..






Masa ni tengah tunggu kak shu sampai...aku suka adik dengan abang ni...lepa punya buas xbuat orang rasa annoying..lepa pandai bawa diri..maybe sebab dah terbiasa ada tetamu..Behave ja walaupun dok cerdas main..


Kira lepa xkacau kita...main ja sendiri-sendiri...murni..adelia pun lepa xusik or p dok dekat baby lompat-lompat ka apa..nan ado ok..i like! Nanti kalau ada anak laki,aku nak didik behave macam abg dengan adik.


Masa ada sofea,men la bertiga..xkacau langsung murni dengan adelia..so mak2 senang nak gosip sebab hat besaq2 pandai bawa diri xkacau adik2..


Mak-mak bergosip mesti la pasal isu semasa.hehee..penat sembang sambung makan...kenyang-kenyang.





Last before balik...hehehe..acara wajib ok.



Terima kasih kak ina sebab susah payah masak dan jemput saya makan sekali lagi walau pernah buat spoil.


Terima kasih sebab baik dengan saya.


Aku dengan kak ina kenal dari blog,kak ina PM di fb cakap suka baca blog aku.malu tau time tu..blog aku ni cikai ja..bahasa pu kelaut...


Ingat lagi..kak ina ajak jumpa..n tanya nak makan apa..dia nak masak..n nak jumpa di reko...


Aku request nak mee goreng..hehee..kak ina kata kesian ke aku sebab jauh dari kampung..huhuhu..kot teringin nak makan..dia nak masak.


Pastu sebulan ke dua bulan b4 kak ina pindah balik sungai petani..dapat juga jumpaaaaaaaaa...


Masa 1st time jumpa tu la aku makan coklat kek kak ina buat..terus jadi gila kek tu hehe..


Pastu lepas kes nasi daging n ada pelesit dok jadi batu api,aku dengan kak ina jadi slow.slow gila..sampai lost contact.



So now lepas apa yang pelesit tu hasut kak ina...n takdir tuhan,kak ina tergerak hati nak tau kebenaran..n now..aku dah jadi baik balik dengan kak ina...kalau tak sebelum ni kak ina termakan hasutan pelesit xdak life tu...



Dan mak aku pun dah clear everything pasal kes fitnah kata aku dengan eli pernah putus tunang sebab aku dok demand nak barang mahal-mahal dekat eli ..n perangai aku ni terok sampai eli nak putus tunang..wahahaha..lawak lawak..


Akhir kata..
Tq kak ina for everything.


Tq kak shu,kak nida,kak miyuki...ada rezeki kita jumpa lagi.


Bye.


Safiyyah osman.

4 comments:

-cinta soFiaSafiya- said...

salam kenal safiyah.... best tau jmpak... nnti kita jmpak lagik..balik kg rojer erh :)

Siti Shuhadah said...

sama2 pia... akhirnya berjumpa kita kan.. pia yang sweet..adelia yg comel..:)

ina khairina said...

wahh kemain lg cik piya puji abg n adik,kena bgtau depa ni...hehe

tq sudi mai umh k.ina,pasni kalu blk sp lg jgn lupa koling2 ye...

psssttt isnin ni in sha allah k.ina ada kat umh,blh la kalu nak mai...harap2 leh jumpa piya n makcik lg sblm piya gerak blk sepang

safiyyah osman said...

Kak ina : hehehe...insyallah sya p kalau dan..saya isnin ada test jpj hahahahaa

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016