3 December 2012

Budget ke bandung dari hotel,makan ,tempat tinggal dan teksi.

assalamualaikum..


ok.aku p bandung nie kita under low budget.lagi pun kami tiket free..cuma bayar airport tax saja.rezeki.

1.untuk airport tax kami kena RM80 SEORANG.adelia kena RM8 saja.


2.hotel - kami book dekat website agoda.booking tanpa buat payment.kami book awal 1bulan dari tarikh kami nak gerak ke bandung.dapat murah. RM264.90 untuk 3hari 2malam.free breakfast.


3.duit makan - kami standby roti gardenia dengan brahim dua kotak.makan kami plan nak makan sehari dua kali sajo.tengah hari sekali,malam sekali..tengah malam lapar makan brahim dengan roti gardenia.kalau berdua ok ja keluar makan kalau tengah malam lapar..tapi ada anak kecik..kesian la kan...duit makan kami standby dalam 300ribu ruppiah(RM90)+_ . dekat indon makan murah.sekali makan ada tak sampai RM10 pun untuk dua orang.makan tempat grand mahai la sikit..kami belasah ja kedai cikai janji nampak bersih.huhuhuhu...paling mahai kena 66ribu ruppiah.


4.duit teksi - duit teksi kami baget sehari RM90ribu ruppiah.so 3hari dua malam dalam 400ribu ruppiah kami stadnby.3hari kami dekat sana,guna teksi kami habis RM395ribu ruppiah.itu untuk 3hari ye..kalau ambik pak supir sehari 12jam 450ribu ruppiah...huhuhuhu..sangat tak berbaloi kalau nak hire...lagipun kami ja..kalau ada geng ok la..berbaloi..bayar tong-tong. aku mula nak hire,pastu eli tak bagi..dia kata rugi..last pikiaq-pikiaq betui gak...selamat tak hire.



5.airport tax di jakarta - RM400ribu ruppiah untuk dua orang.kami baget RM75 seorang..so ada lebih..hehe..kami buat duit makan di airport.



6.duit van dari jakarta ke bandung,bandung ke jakarta - duit van nie memang kami standby cukup-cukup sorang 200ribu ruppiah.



7. duit shopping aku bawa RM1K..tukar p duit indon dapat la 3juta ruppiah ++=..



ok..semua list dekat atas nie,sebelum p badnung aku dah simpan dalam sampul..senang.asing siap-siap dalam dari duit shopping.sebab apa??asebab senang.kalau tak buat asing-asing sakgi takut terlajak pakai...

duit airport tax,duit teksi,duit van,duit hotel aku bagi husband pegang.aku pegang duit makan,duit shopping..ahahahaha..


memang bila buat macam tue,jadi xtakut terover belanja.sebab tau,memang kita dah ada standby... ^___^


so masa dekat sana,memang kami senang hati..sebab duit yang kami standby tue cun-cun..tak sia-sia kami dok baca blog orang...ahahaa...aku nie selagi tak sampai bandung selagi tue dok google baca pasal review orang yang dah p...hewhewhewhew..


total untuk ke bandung dalam RM2RIBU+_.


bye.



Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016