28 December 2012

Macamana aku boleh gemuk balik :: makan besar dengan kawan-kawan. (Part 1)

Aku berat memang naik berkilo-kilo wei...dengan xpakai Korset PB...selamat jamu maktok dengan krim inchloss tu dok makan dengan pakai..



Tapi nafsu memang serupa naga...heaven ok bila balik kampung...makanan sedap-sedap.



Hari pertama sampai kampung,esok tu member-member mai rumah bawa yongtaufoo dengan sate 50cucuk..



Makan sambil sembang pasal plan nak makan besaq.



Kami plan 21hb makan besaq dekat dking.


So 21hb hari tu kami pun booking tempat.

Menu :-

Tomyam seafood
Udang masak sos tiram
Ketam masak pedas
Ikan jenahak bakar
Ikan siakap 3rasa
Sayur campur goreng
Telur dadar
Nasi putih
Air sirap limau
Total :: RM215.


Semua ni 5orang makan.aku,asma,capit,chaq dengan pali..hat lain semua busy...huhuhu


Pukul 8 gitu kami dah sampai.aku bawa adelia.selamat la mood dia baik.xmerap.





Ikan jenahak bakar.sedap wei..sos bakar dia tu sedap gila..ikan maneh..memang sedap la sebab ikan segar...sapa p makan kena try! Serius sedap.





Ikan siakap masak 3rasa.ikan siakap ni pun sedap.maneh sebab ikan baru..





Ketam masak pedas.ketam dia pun segaq.isi banyak gak..ayoyo teringat2...huhu






Telur dadar.telur dadar dia sedap sebab dia buh butter kot..sedap wei..rasa butter2..






Tomyam seafood dia selambak.dalam tu ada sotong,ketam,udang..sedap.





Udang masa sos tiram kureng sikit sebab manis sangat..tapi aku agak udang dia letak ada dalam 30ekoq pa..saiz udang lebih kurang 2jari kita..






Baru settle makan..sedapppppppp...ni la asma.kawan sekolah aku dari form1.


Aku masa sekolah xrapat sangat dengan dia,tp lepas sekolah jadi geng..





Chaq dengan pali..capit nan ado dalam gambar..lepa ni pun kawan aku dari form1 sama macam asma..

Capit ja kawan aku dari aku tadika..


Kalau x,ada ramai lagi..tapi semua busy..nazierah busy..niny pun busy...rezal keja..


Maka kami berlima jala...ni aku yang open table..sebab lepa ni banyak tolong aku..


Tambah masa aku nak kawen...lepa pakat sponsor doorgift la...buat makan-makan dekat tanjung dawai sehari before aku kawen...

Masa tu lepa siap buat suprise..siap beli kek lagi...




Terharu ok masa ni..so kali ni aku plak belanja lepa..walaupun xramai yang boleh join...


Kali ni lepa yang pilih menu...tapi lepa tau aku suka ketam..makanya ketam mesti la ada hahahahaha..


Masa buat dekat tanjung dawai..lepa suh aku yang pilih nak makan apa..sekali pilih kena sampai dekat 300 hahahahhaaa..


Sebelum ni memang dah plan..tapi xjadi sebab xdan..so kali ni balik memang aku bagi jadi...sebab sakgi lepa dok kata aku kencing lepa hehehe..



Kami makan..lepak ada la sampai pukul10 gitu...selamat la eli izin...pasni dah xtau nak jumpa bila...


Kalau lepa trun kl maybe boleh lepak lagi...macam dulu lepa trun bangi...eli bawa la aku jumpa lepa dekat mcd bangi lepak sampai bapa pagi...tapi time tu memang xdak adelia lagi..n jumpa lepak pun dengan capit n pali ja...



Aku memang terhutang budi sungguh dengan lepa..tolong aku banyak..masa aku dok pening pasai majlis kawen..lepa ni la tolong.


Masa aku terkejan nak kena tukaq contact lense..malam2 asma dgn rezal rushing tolong bawa p cs...tukaq contact lense baru...



Masa dok serabut kepala pasai nak tempah kuih untuk doorgift..lepa la tolong sponsor bawa mai umah malam before kawen..berplastik-plastik..


Aku ingat sampai mati.terima kasih la no..aku minta maaf la kalau aku ada terkasar bahasa or melawak lebih-lebih..


Nak minta maaf depan-depan malu.hahahaha.


Nanti mai kl kita jumpa..ampa mai kl usung asma sekali..hehhee..


Semoga ampa semua murah rezeki dan cepat kawen..adeli nak buli..hahhahaha

Safiyyah osman.

5 comments:

Siti Shuhadah said...

waaa..bestnya pia..

safiyyah osman said...

Kak shu : aaa kak bestttttt sgt :)

ZYASH said...

Ketam masak pedas..... kecur air liur dah... sebaik gambar tak zoom dedekat....

safiyyah osman said...

Zyash : hehehehe..gmbr ambk cecepat..tu y kelang kabut ja..klu zoom dkt skang tgk pun dh kecuq ayaq liuq hehhee

ina khairina said...

mmg best kan ada kwn2 yg baik mcm ni,ada waktu kita susah n senang....sure kita akn ingat jasa depa sampai mati

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016