2 November 2012

Review : slow cooker pansonic

Aku dah beli lama.aku beli bran pansonic,harga RM80.

Saiz kecik molek.dia punya periuk tu periuk kaca.so far guna ok.memudahkan kerja juga.tapi aku jarang guna.sebab aku jarang bagi adelia nasi.aku guna selang dua minggu gitu...

Slow cooker ni kebaikkan dia,bubur nasi tu sentiasa panas so susah la nak basi.tahan lama.

Kita boleh control heat dia..dari slow,high, auto..macam aku nasi tu aku masak malam dalam pukul12 gitu..aku set dekat low...so esok bangun tidoq dah masak bubur nasi aku.tunggu nak blend ja...

Biasanya kalau masak dengan slow cooker dah xpayah blend pun xpa..macam aku ikut mood kadang blend kadang xblend sebab nasi n sayur dah kembang.


Kalau masak siang,kena set high..kalau set low memang malam sakgi baru masak.

Kenapa aku ambik slow cooker yang kecik molek?..sebab senang nak bawa p mana-mana..xmakan space.


Nak tau lagi detail pasal kebaikkan slow cooker ni google k..banyak info..

No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016