8 November 2012

Persediaan sebelum ke bandung.

Waaaaaaaah gitu..ada persediaan ye..hahaha..poyo lak..baget macam nak p london..kahkahkahkah..padahai p dekat ceh ja pun.


Passport :: dah ada.tiada halangan untuk terbang sampai xmau balik pun xpa..hahhahha.adelia punya pun dah settle.



Duit ruppiah :: duit dh tukar ke ruppiah....



Baju aku &suami :: baju aku bawa selai ja.baju untuk tidoq saja.untuk jalan just bawa baju hat pakai nak p bandung ja.nanti beli dekat sana.badan aku jeneh payah naik kurap.so xkisah nak pakai baju xbasuh pun hewhewhewhew..



Baju adelia ::untuk si comel ni aku bawa baju banyak helai.aku bawa dalam 7helai baju.semua rompers dengan tight ja.jimat tak payah bawa kasut,stoking or seluaq dah.



Ubat aku &husband :: aku prepare sesiap activefast..




Ubat adelia :: aku dah p jumpa dr.hassan minta ubat homeopati..standby kalau adelia demam or selesema dekat sana.walaupun p sana sat ja.tapi ubat-ubatan ni penting.



Makanan adelia :: aku bawa couscous.makanan ni just boleh guna air panas untuk masak dia.dah masak campur dengan susu fm.siap!boleh suap.mak apak pun happy.



Aktifkan kad bank :: pun dah buat.so dah xrisau kalau emergency ka apa.nak aktifkn kad utk servis antarabangsa ni just p dekat mesin ja..godek sendiri.senang gila.



Beg :: bawa 4bag.punya banyak hahahahha...aku dua,husband dua.tapi beg besaq bawa 2biji ja.beg sling satu.begpack 1.aku xmau buang duit beli beg dekat sana.



Hotel :: dah booking hotel.



Pak supir :: aku xhire pun.maybe naik cab dengan jalan kaki ja.jimat cermat amalan kita hehehe..



Cab :: dah tau cab apa yang nak naik bila dekat sana.siap dengan no fon aku ambik.aku ada email sorang budak intagram indonesia,tanya pasal cab segala..so dia bagi no fon blue bird siap.siap bagitau rate cab yang sepatutnya kalau kami naik cab.memang sangat membantu.tq atika.



Seluaq :: bawa 2helai,satu untuk malam satu untuk jalan2...kira seluar jalan tu seluar yang aku pakai dari rumah la..



Tiket :: esok baru p ambik.


Map :: map dah siap printout.buat macam paham nak jalan ikut map hahaha..printout map tu sebab nak study bapa minute jarak dari hotel ke tempat2 yang kami plan nak p...


List down tempat yang nak p :: dah siap!hari apa nak p pasar baru,nak dok bapa lama...pukul berapa nak p jalan riau...semua dah siap list down.aku p ni sebab nak p shopping ja..bukan nak p tempat riadah or tempat sejarah ka apa..3hari just nak round tempat shopping.


Dah list down siap mana tempat yang aku nak cari benda..macam kasut fit flop,levi's jeans,blouse,telekung..semua dah tau mana nak serbu.plan kena cantek...baru x kelangkelibut..



List down benda apa yang nak dibeli :: hat ni memang part paling payah hahahhaa..1k tu husband aku kata boleh shopping sampai muntah.hahahaha.. :p



Itu jala...xkalut mana pun..tunggu nak packing baju adelia ja masuk beg.dengan nak pastikan adelia sehat walafiat before p sana.


Ini kira 1st time p honeymoon.tapi bertiga lerr..reward untuk diri sendiri pun iya juga.penat beranak,penat jaga anak..penat berniaga.hehehe


Tata.


Bye.












No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016