26 November 2012

Fave hotel yang osem & aktiviti hari pertama di bandung.

assalamualaikum..



aku selama dekat bandung,aku stay di fave hotel chihampelas.hotel ni aku tak tau berapa star..
nak kata cikai tak cikai ssangat.
just nice.
aku stay 3hari 2malam
RM264.90
2hari free breakfast.

bilik dia kecik ja.
kira molek la untuk family yang kecik macam kami.
warna cat bilik pun best.
ceria ja..
^_^



bilik air yang simple sajo.



lepak dalam bilik,
dalam pukul 4 gitu kami keluar round area depan hotel.

fave hotel nie best sebab area depan dia ada FO..
dari FO cikai sampai xberapa cikai.
dekat juga dengan ciwalk mall
jalan kaki xsampai 5minit dah sampai ciwalk mall.


so memula kami singgah FO de harum manis.
tapi xada yang berkenan.
terus jalan kaki p ciwalk.
sebab selang 4kedai ja dari FO tue..

ciwalk mall nie lebih kurang alamanda.
2tingkat ja.
ada kedai makan.
ada lot-lot kedai.

masa kami sampai tue hujan.
tapi dekat ciwalk mall ni ada servis payung free.

kami singgah makan dekat ciwalk mall nie..
kedai nama BMK.
starting price dekat BMK ni RM3 ++


aku makan nasi ayam bakar.
21ribu ruppiah.

sedap.
cuma ayam kecik.
sebab dia guna ayam muda hat baru nak besaq tue..
kira saiz burung puyuh.
sambal dia sedap.
pedas.
i like!


minum pula,aku ambik es kelapa.
ala-ala macam coconut shake gitu.
3ribu ruppiah.

ini lah dia es kelapa.


eli order bakso dengan es teh manis.
xdan nak snap gambar.
hahaha
aku tengah lapaq.
huhu..


dah puas makan,kami round-round dalam ciwalk mall nie.
kedai yang sama macam malaysia banyak gak..
tambah yang barang sukan.
payless pun ada.
harga murah dalam 15-20% dari payless malaysia.


lepas p ciwalk mall,kami terus jalan kaki p rumah mode dekat jalan setiabudi.
jalan sekerat hujan makin nak lebat lerrrr pulak..
terus tahan teksi.


senang dapat teksi area chihampelas nie maybe sebab jalan utama kot.
tapi nak dapat teksi murah kena banyak doa.
hahaha

teksi mula kami dapat nie stock teksi kapak!
40ribu ruppiah sekali p rumah mode.
dekat ja pun..


aku tawaq gak la sebelum naik,tapi dia dok buat cekang xmau nak turun harga even 10ruppiah sekali pun..
last naik juga..
sebab hujan.


dalam teksi,dia dok gula-gula kami la..
nak tunggu..
tapi kami tolak baik-baik sebab mahal.
dia siap cakap susah dapat teksi.
bohong ja..
jangan risau la pasal teksi..
sebab memang belambak teksi dekat sini.


sampai rumah mode.

rumah mode ni FO yang paling uptodate fesyen dia.
harga pun lebih kurang malaysia ja if brand local.
kalau brand zara,guess,superdry..
memang murah gila la.

macam aku xkisah sangat pun brand xbrand.
mana mata aku nampak lawa..
aku beli..

so dekat sini aku rembat :-
2helai t tribal brand cikai rm33 sehelai
2helai tudung tribal rm19 sehelai
kasut boot adelia sepasang brand cikai rm40
seluar billabong eli sehelai..
baju superdry untuk bet sehelai
baju tshirt guess untuk zana sehelai..

total 789ribu ruppiah.
lebih kurang RM260+++

macam dekat malayisa ja kan??..
huhuhu


before shopping tue bagi adelia minum susu kenyang-kenyang.
sebab ada tempat boleh relax n lepak..



dekat rumah mode nie macam-macam design tribal..
t crop tribal ada
skirt tribal ada
seluar zara hat colour block tue ada..
harga dalam RM40 ja..

baju budak xmenawan sangat dalam nie..
biasa-biasa ja.




settle dekat rumah mode,kami keluar dekat jalan besar tunggu teksi.
lastttttttttttttttttttttttt
lepas 10minit tunggu 
dapat la teksi yang murah dan tak cekik darah.



sampai hotel dalam pukul 9malam waktu indonesia.
terus bum!
zzzZZzzz


BYE.





Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016