22 November 2012

Bandung hari pertama

Aku gerak p KLIA dalam pukul6.00pagi..kira bangun dalam pukul5pagi..mandi n siap..lepas tu masak dekat adelia dulu.
Makanan adelia aku cuma prepare rolled oat ja,aku blend bagi halus sesiap baru masak.dah masak,sejuk baru buh dalam bekas.
Untuk adelia aku bawa rolled oat dengan couscous.buh dalam bekas kecik-kecik yang aku dah beli tu..
Senang.couscous dengan oat just buh ayaq panas yang baru masak tu ja..biaq dalam 10-15 min kembang n boleh makan.campur susu.
Macam adelia ,aku bawa warmer untuk masak rolled oat dia dengan couscous.

Barang adelia yang aku bawa..pampers tu aku bawa 10keping,baju dengan tight bawa 8helai
Bekas yang warna warni tu brand tepawe..itu aku buh makanan adelia yang xmasak lagi..settle bab adelia.
Dah siap semua tukar pampers adelia terus gerak.

Time ni tengah tunggu ulat datang ambik.hehe..so posing dulu sebelum ulat letrik sampai.dedua tengah ciwi kasut baru kahkahkahkah..

Sampai ja terus p check in dulu,lepas tu p makan dekat oldtown..sedap gak nasi lemak dia..tapi xhabis pun sebab aku pakai korset.huhu..husband yang habiskan.

Dah nak naik flight.ramai wei orang...aku siap dapar seat asing lagi..husband belakang aku depan..last mamat cina sebelah aku tu ajak eli tukaq..maybe dia kesian or menyampah tengok adelia merengek nak p ke apak dia haahaha..tq adelia sebab merengek..hewhewhew

Otw nak naik flight.beqenti snap gambar dulu hehehe..P jakarta ambik masa 2jam.aku turun di jakarta lepas tu ambik van lak p bandung..huhuhu..penat badan.


Dah sampai.kena isi kad nie dulu dan jangn hilangkan sampai la nak balik nanti.

Ni tempat tunggu bus dengan van.aku tunggu van.Rm30 untuk satu kepala.not bad la..tapi aku lebih selesa naik bus..tapi apa kan daya eli nak naik van...pada yang nak naik van.masa balik nanti booking sesiap tiket balik dekat kaunter tiket...sebab murah..75ruppiah ja kalau booking tiket balik..

Van ni pendek ja..10 orang ja satu trip..tapi ikut nasib..kalau dapat van baru syok..kalau dapat van cabuk,azaaaaaabbb.
kami masa otw mai bandung,dapat van cabul yang aircond pun xrasa..bayangkan...3jam perjalanan dari jakarta p bandung..dengan jem serupa taik...
dekat sana highway dia pun jem...dengan baw macam orang gila...memang pengalaman gila la...hahhaa

Adelia pun dah pening.hahaha..aku pulak pakai korset memang rasa macam bodo gila..hahaha..seksa diri sendiri.
dalam pukul 3.00 waktu malaysia,kami sampai dekat jalan chihampelas.terkapai-kapai juga masa tu sebab xada supir sendiri kan...last kami naik moto sewa hahahahahha..
moto tu hantar p hotel,lagi pun hotel dengan tempat van tu drop kami xjauh..dalam bapa km ja..dekat.tapi kami naik moto.1kepala kena rm5..adelia eli buh dalam carrier..lawak gila kot nek moto..hahaha..tapi selamat dekat ja dengan hotel.kami naik dua moto..kena RM10..
Dah sampai hotel,ceck in..time tu dekat pukul4 waktu indon..

Sambung eh..
.Posted using BlogPress from my iPhone



- Posted using BlogPress from my iPhone

No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016