28 November 2012

Bandung hari ke-3

assalamualaikum..



dah sampai hari ke-3,dah nak balik dah pun..duit pun masa nie tinggai berapa ribu ja..ahahaha...cun-cun ler aku baget.


hari ke-3,mood nak balik tue banyak gak la..xmau balik pun ya juga..huhuhuhu..kami bangun lewat juga,tidoq tak sedaq apa..maybe sebab penat kot.breakfast pun pukul8,pak wahid pun dah tunggu siap dekat parking.


makan mesti la menu yang sama.hihihi..tapi i like!hari ke-3 nie aku try makan moi sup dia..pastu rembat mee goreng sikit.aku suka la mee goreng dia..rasa macamana ntah..moi sup dia pun sedap.ala-ala soto ayam.sebab dia carik isi ayam letak asing.


ini la susahnya suruh bukan blogger ambik gambar..
ahahaha..
aku punya moi sup.
eli punya nasi goreng dengan telur dadar indon.



ni bahagian luar cafe dia.



dah habis makan,
makan adelia pun dah siap masak.
jom!!!
kami ke pasar baru balik.
sebab kak jue SIL last minit bankin duit suruh beli telekung.


adelia dalam carrier ergo fake..
ahahaha
not bad la carrier nie.
cuma material  tak sebagus ergo ori lerr..
tapi still berbaloi beli..

aku baca ada mat saleh tue guna ergo fake nie 5tahun,lepas pada 5tahun baru dia sedaq yang ergo dia tue fake..
hewhewhew..

ergo fake hat nie dah maju..
dia tiru sebijik-sebijik tempat buckle tue..
aku beli jumpa orang yang jual nie dekat online..
RM150..
postage RM10
sapa nak abaq..
aku boleh belikan dan pos..
dapat manual dan cd..
ada 2warna..
merah dengan hitam.
wah!dan promote..
hahha
tapi supplier nie memang bagitau yang nie fake..
ddan aku sebelum beli google siap..
ada ke tak kes baby mati guna ergo fake..
syukur nan ado lagi.
tapi kita kena alert la kan..
sebab aku google kes mati tu yang jumpa pasal mat saleh kena bohong almost 5tahun tue..
huhhu



kami naik cab,kali nie kami hire pak wahid ikut jam.
sejam 70ribu ruppiah.

dia drop kami dekat pasar baru.
terus la p cucuk duit.
atm dekat sana terus keluar duit indon.
tapi pening gak la taqa nak bawa keluar duit.
huhuh
cas RM12 sekali pengeluaran.


masa dok depan bank,
aku singgah kedai buku..
nampak buku nie..

punya gempak la buku teka silang kata depa..
ahahahah
memang mengasah otak..
kahkahkahkah


dekat pasar baru nie penyeluk saku belambak-lambak.
so sila berhati-hati jangan dok beleh macam budak-budak..
handbag tue jaga betui-betui..
dekat sana orang perempuan,budak-budak pun jadi penyeluk saku.




dekat pasar baru nie,yang mana peniaga kaki lima yang ada pass masuk ja boleh masuk.
kira masa aku dekat sana
ada la 2 3 orang yang mai juai FM,beg dekat depan muka.
budak-budak pun ada..
tolak dengan baik.


aku xboleh tengok muka.
aku tengok sekali ja..
kalau dia paksa juga aku just cakap sambil tunduk..
sebab sakgi kalau aku tengok muka..
aku kira nak rasa kesian ja..
hati memang kena kebal..
aku sampai ke la dok ingat muka budak yang tarik baju aku minta duit tue..
sumpah tak boleh lupa..
kesian.


kami settle dok dalam pasar baru ni dalam pukul11 gitu.
call pak wahid,
terus pak wahid hantar ke hotel untuk ambik beg dengan check out hotel.
beg sebelum p pasar baru memang kami dah kemas siap-siap.
buh mangga segala.
terus angkat beg p dekat cab.
tempat kami nak naik van p jakarta nie xjauh pun..
dekat ja..
jalan kaki boleh..
tapi sebab dah hire pak wahid,
minta pak wahid jala yang hantar.


ini la staff yang sama aku mai masa nak check in ..
masa balik pun jumpa lagi lepa..
aku ingat nama sorang ja..
hat lelaki belakang aku tue..
nama farhan.
yang perempuan tue cantik.
hat sebelah aku tue pun hensem..
baik pulak tue..


pak wahid yang saaaaaaaaaaaaaannnngggggggggggaaaaaat baik.
tak kapak.
memang bagus la.
aku dok teringat ja dekat pak wahid nie..

lepa nie hidup susah.
pak wahid kampung jauh,3jam dari bandung.
dia beli teksi nie hutang,sebulan sekali baru balik kampung.
hari-hari tidur dalam teksi.
dia kata kalau dia bawa teksi 24jam tak tiduq..
dapat la sebulan 2juta ruppiah..
sama dengan RM600 duit kita..
bayangkan...
kalau dia bawa teksi sambil rehat-rehat..
dapat la 1juta ruppiah..
RM300 duit kita.

aku dengar dia cerita memang sedih gila.
dia siap minta kami bawa dia mai malaysia..
haha
kami pun bagitau la kami ni orang biasa-biasa..
xsimpan duit tak dapat la nak p sampai bandung nun..

memang kesian ler..
dah la tua.
sapa yang p bandung aku memang rekemen la pak wahid nie..
082129137195

dia memang harga tak cekik darah even dia xguna meter.
hire la dia tau!
hahaha
*paksaan*


dia pun hantar kami p tempat van,
total jam kami hire dia 3jam lebih..
dekat 4jam juga
dia cas 140ribu ruppiah..
murah kot..
tapi kami sedekah lebih dari 140ribu ruppiah.
patutnya kena bagi lebih lagi..
sebab dia xberkira weii..
kami dok dekat jalan riau..
dia dok mana hala..
mai ambik kami..
dia xcas lebih kot..
kalau ikutkan dia kena cas lebih..
pak wahid,i miss u laaaa..
huhuhu

memula kami nak hire dia terus hantar kami p bandung..
dia cas 900ribu ruppiah..
pastu dia advise kami..
dia kata better jangan naik dengan dia..
dia suruh kami sewa kereta avanza..
sebab baru 600ribu ruppiah..
punya bagus lerrr..
aku rasa kalau teksi len dia dah calas dah..

so eli salam-salam dengan dia..
dia pun blah..
tinggai la kami tunggu van..


aku masa nie dok doa dalam hati,biaq la van kali nie van yang condition elok..
xmau dah van macam hari mai tue...

sekali masuk dalam van..
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
van baru ttuuuuuuuuuu..

syok2..
sebab aircond dia rasa..
hihihi

dari bandung ke jakarta
kami gerak dalam pukul 12.30 waktu indonesia.
sampai jakarta pukul 4.30 waktu indonesia.
cuba kira tengok berapa jam kami dok dalam van??
haahahhaa
keraih bontot wei..
selamat adelia ok..
lena ja dia dalam van tue..

sampai makcik indon naik van sama kami tue teguq la..
sebab dia behave sangat..
hihihi

before naik van kami tukaq sesiap pampers dia..
dia pun pandai,berak sesiap..
hehe
dah la taik dia lani busuk..
kalau berak dalam van tue aku tak tau la..
hhahahaa


van nie 1trip 10 orang.
1kepala RM30
kira 100ribu ruppiah.
kalau sapa booking,dapat 75ribu ruppiah sajo.



adelia dok qalit tengok kereta,angkutan..
bising wei..
jalan utama pulak..


ssabok pengaman..
-.-'
ahahahahaha


^___________^
masa kami dekat rumah mode ritu,
ada brader nie..
orang malaysia..
dia tanya eli..
"datang bertiga saja ka?"
dia pelik..
maybe sebab kami nampak muda remaja kot..
ahahahaha






dah sampai airport.
dah nak balikkk
yeaaayyy!
kami flight pukul630 waktu indonesia.
ke waktu malaysia ntah..
dah lupa.



hui sedap gila!!!
rasa macam nak tambah2..
ahahaha

oh airport tax kena 400ribu ruppiah..
kira sorang RM60.



adelia...
buka ja katun terus diam..
sengih sorang-sorang..
kalau dak dia kira nak main buh mulut ja..



kami sampai dekat klia dekat pukul 9.30+++
sampai rumah terus bummm!
peeeeeeeeeennnnnnaaaaaaaaat.



next entry aku share pasal baget p bandung pulak.
bye.

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016