23 October 2012

Persediaan barang makanan untuk adelia.adelia dah umur 8bulan,time untuk introduce makanan tenusu.

Semangat na..semalam cun-cun stock makanan adelia habis.ajak ler husband p tesco..

Aku suka tesco lagi dari giant,maybe sebab nampak teratur sikit.giant nilai ni di susun barang xkemas.

Aku cari unsalted butter,yogurt,bega block cheese.nasib!semua dah ada di tesco.

Sayur macam biasa la ambik,bayam merah,carrot,peas,brokoli,kobis putih,labu,keledek,ubi kentang..

Buah aku ambik sebijik-sebijik..epal,pear kuning,avocado,pisang..

Olive oil yang pure pun aku beli sebab nak tumis-tumis.olive oil yang 100% pure ni boleh tumis.kalau yang extrak olive oil tu xboleh tumis.nanti akan jadi toksik pada badan kalau guna untuk tumis.

Now aku Xsabaq nak start masak dekat adelia.semalam punggah la buku-buku resepi.semangat gila la rasa hehehe..

Aku dok tagak-tagak nak beli oven ni..senang nak buat cookies..aku tengah sedaya upaya cuba untuk elak adelia makan instant food.atleast biar sampai dia umur 1tahun plus-plus.sebab malu la kan ,aku ni surirumah..fully housewive..tup2 bagi anak makan instant food..kalau orang y kerja tu lain..sebab xsempatkan so terpaksa tapi ada juga yang kerja n sempat masak ke anak..memang aku kagum sebab kalau aku ditempat lepa xtau la macamana aku nak handle.

Tapi xtau la keazaman aku tue mampu bertahan lama mana heheheh...tapi buat masa sekarang kuat lagi la keazaman tu.

Nanti insyallah aku share resepi hehe..

Ok.
Bye.

3 comments:

~ NANA ~ said...

wahhhh adelia boleh mkn sedap2 la lepas ni ek? :)

Mimy Hamid said...

good job..pasni adelia makan sedappp

afiDa.ZainuDin said...

Wooo bestnye! Nanti jgn lupe share resipi tau, akak pon kalau buat food ayra sokmo ikut safiyyah.. hehee

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016