9 October 2012

Makan tengah hari adelia hari ini.yumyumyum..

Kali ni aku dah xsteam makanan adelia,try cara lain pulak.

Menu ni aku dapat dari blog dr.halina,tapi dr.halina guna salmon.

Adelia dia xsuka salmon so aku tukar dengan isi ayam.

Macam dr.halina dia guna fresh milk.aku ganti dengan susu fm yang adelia minum.

Bahan yang aku guna
Susu enfalac
Carrot
Peas
Apple

Aku campur semua bahan.bukak api perlahan sampai semua bahan masak dan empuk.

Lepas tu blend dan serve!!!

Simple kan?..

Masa nak makan tu renjis la olive oil sesudu dua.

Olive oil ni membantu untuk tambah berat badan dan bagus untuk usus.

Selamat mencuba.

Bye.

4 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

sedapnyee

Suria Karim said...

Salam, adelia mmg minum enfalac ker... dulu ank sy jibriel minum gak... skrg da enfapro... tp susu skrg mahalkan... erm tp org kata susu mahal elok...
rasa2 apa pndangan S.O...

safiyyah osman said...

Mahai kak....sebelum bi try anmum ,dupro..mamex...suma xngam dgn dia... Try enfalac ok..

Ikut hati nk stick dgn dupro hehehe murah...tp kesian plak dkt dia..

Org kata mkn susu mahai cerdik hahaha.. Tp bg saya klu bsaq nnt dia malas bljaq tetap xkemana...Huhu..

So far anak sis ok x mnum susu enfa ni??.. Saya dok bca review kata budak cpt tgkp mnum enfa...

~emi~ said...

Whoaaa...akak ni rajin betul la buat makanan sedap2 untuk baby adelia. Hehe. untung adelia...kecik2 dah dapat makan sedap2..

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016