16 October 2012

Lunch nur adelia ..rolled oat in the making.Yummmm!

Hari pertama try bagi adelia rolled oat.cous cous dah try bagi dah.tofu pun dah try bagi..

Sekarang ni alhamdulillah adelia makin selera makan.aku pun makin nak pandai dah tune waktu dia lapar.

Kalau x aku xtau bila masa dia lapaq.huhuhu...

Cuma aku perasan yang bila makan couscous taik adelia macam ada bentuk sikit.xsembelit cuma taik macam orang dewasa.hahaha

Tapi masa dia meneran tu xnangis ka apa pun...kira xkeras la..

Tiba-tiba sembang pasal najis plak.huhu

Rolled oat ni banyak resepi boleh buat.tapi aku steam macam biasa ja.

Menu : rolled oat with fruity

Rolled oat
Labu
Apple
Pear
Susu fm(adelia guna susu enfalac A+)

Steam semua sekali dengan air biasa.aku steam 25minit.

Buang/toskan air biasa tadi sampai kering.gantikan dengan susu fm dan blend.

Masukkan dua sudu olive oil.serve!

Yumyumyum.

Manis labu ada,masam apple ada,manis pear ada..lemak-lemak susu ada.

Dapdapdapdap...

Menu ni untuk baby 7m+++


2 comments:

Riana said...

alahai sedapnyer lauk2 adelia..=)

deno said...

wah... baby adelia nanti makan mesti comel.. comot2.. hihi :)

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016