14 October 2012

Kira hari,kira jam,kira waktu untuk ke bandung.

Hooo yeaaaahhh...sekarang otak siang malam pagi petang dok pikiaq pasai bandung hahahaa..

Kena plan cantek-cantek.sekarang ni aku gigih kumpul seberapa banyak info pasal bandung.

Saja buat ketaq kepala..padahal husband dah pernah p dua kali dah.so dia dah tau.lagi pun dia banyak kaki yang banyak info juga pasal supir,hotel semua.

Tappiiiii isteri dia tetap nak buat ketaq pala. Hahaha.. :p

Suami plan nak p 3hari only..tapi aku gigih la pujuk atleast p 4hari.sedap sikit.

Banyak tempat aku nak ajak p.kalau 3hari macam penat badan ja.tapi kalau laki den ketegaq juga nak p 3hari ja..aku redha dalam tangisan la.

Tapi dah sebab aku bini mithali follow jala hewhewhew..tapi dalam hati sok doa minta-minta eli nak p sampai 4hari.syok sikit.

Aku dok kalut benda lain padahai passport pun xbuat lagi ni..plan nak buat dekat sungai petani.

Tadi cari surat beranak tak jumpa.kalut kol ayah tanya...sebab rasa macam ayah simpan.yang ada dekat aku no.sijil beranak tu ja.

Buat passport kena ada surat beranak sebijik ka? Or just bagi no surat beranak???google xketemu jawapan pun.Passport adelia pun nanti settle sekali.

Aku p bandung ni tiket free...just bayaq airport tax ja...selamat la tiket free boleh shopping secara nafsu kuda. Hehe..

Fyi,eli(husband aku) kerja MAS...kan sebelum ni aku ada update pasal balik kampung naik flight tiket murah RM40 tu ramai yang email dengan PM dekat fb tanya betui ka naik flight harga tiket macam tu..nek flight apa...jenuh nak explain. Hehe..

Date sebetul-betul nak ke bandung still hold dulu sebab nak tunggu abg cik beli tiket dia dulu..pastu baru husband nak ambik tiket.

Excited ni weiiii..

Aku dah siap buat list tempat mana nak p..hahahaa..encik google banyak bantu.

Niat nak p ni cuma ada dua.

1. Nak tengok tempat orang.
2.nak shoppingggggggg!!!!!!!

Tapi aku dok agak nanti aku shopping kain baju adelia ja belambak....huhuhuhu...

Aku nak tanya ni...pda yang tau volwh la tolong jawab...ada x kedai dekat pasar baru tu jual kain baju macam dekat bangkok?..example : baju blous...top tribal...ada x??..

Bayangkan kalau duduk bandung just sehari??...mana sempat nak tawaf pasar baru tu...*nangis*

Belum masuk part makan lagi...aku memang gila makanan endon...dekat sepang ni ada satu kedai indonesia pure punya..

Sedaaaaapppp wei ayam bakaq dia...cicah dengan sambal style indon u...masyallah...sedap gila...rasa macam nak telan pinggan2... Hahahaahha..

Tu kedai dekat sepang..bayangkan kalau makan hat pure lagi..adui..kecuq ayaq liuq aku hehehe...

Aku dah plan dah..nnti dekat sana sorry la aku nak pakai PB korset...sebab sakgi xboleh makan puas-puas. Heeeeheee..

Hope kaki aku dapat pijak bandung..kita hanya merancangkan.tapi insyallah sampai.

Pada yang ada info lebih share la na..tq pada suria sebab bagi link puan seri linda tu.banyak sungguh membantu.

Sharing is caring.

Tata.

8 comments:

Cheyan said...

Piya kalu nak buat passport org dewasa tak yah surat beranak..just IC sahaja n gambar..kalau baby kene ade surat beranak...

bestnya g bandung..dah pergi aritu..kt pasar br tu macam2 ada..kain ela, blouse semua ada..hehehe..

happy shopping...

Assila Amira said...

hi safiyyah,slmt brkenalan.hehe. try baca link ni http://www.imi.gov.my/index.php/ms/perkhidmatan-utama/pasport/pasport-malaysia-antarabangsa hrp membantu :)

safiyyah osman said...

Tq semua....

Riana said...

wah..bestnyer nak ke bandung =)

YanaHime said...

wow! bestnyaa...nt bt review psl bandung plak naa

veesakura said...

wah, syiokknya! pernah p sekali ja tu pon 3 thn lepas. eh, adelia posing baekk punya.hikhikhik

Mimy Hamid said...

untung la bini staff MAS hehehe...setahun sekali dapat tiket complimentary kan...kazen akak husben keje MAS..dia pilih pi Australia

luvira said...

Info bandung...:)

http://aienadhira.blogspot.com/search/label/bandung

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016