9 October 2012

HADIS pasal diet rasullullah tentang susu tidak boleh dicampur dengan buah adalah HADIS PALSU.TOLONG SEBARKAN.

Kan aku ada up entry pasal resepi aku ikut dr.halina tu..ada yang komen cakap ikut sunnah nabi xboleh campur susu dengan buah.

Masa baca entry dr.halina pun ada yang komen cakap xboleh.

Tapi aku sebelum ni memang xkisah pun pasal tu sebab xikut sunnah xberdosa pun...

So far aku dok bagi adelia makan puree campur susu xada jadi apa pun ke adelia.

Aku pun dok minum ayaq buah semua campur susu ok ja.

So ada sorang kakak yang aku kenal dari blog,kak menn marina ni share link pasal konon diet ikut sunnah nabi
muhammad s.a.w

Sunnah itu PALSU!

Diulangi PALSU.

So jangan percaya.jangan sebarkan hadis@sunnah palsu.BERDOSA.

Diet tu sebenarnya diet yahudi.cakap banyak xmau baca sendiri.


http://www.facebook.com/notes/fathi-al-sakandary/qa-fathi-al-sakandary-siri-13-hadith-diet-rasulullah-saw/346507858770748

Sebarkan lah...sebab ramai sgt yang dok pegang pasal diet tu....
Tq.

4 comments:

YanaHime said...

adoyai! pls laa...akak dh byk tgk kat wall fb duk share2 pasal hadis2 ni....bukannya tak elok, tp klu mmg jenis duk bukak hadis tiap2 hari xpelaa...ini tak, sembrono jer share....klu nak share pun checklaa dl dgn org yg arif...nak cr pahala dpt dosa plak

Cik Puan Rara said...

Ya Allah,yeke.mcm mcm lah dorg ni.

Mila Ahmad said...

buah rasanya mcm oke jerk tapi daging la kot xleh campur dgn susu.

Abdullah Hamzah said...

Boleh bagi bukti ia palsu? Bukan apa saya mmg tengah kaji mmg ada chemical reaction yg harmful bila campur kedua2nya...dan chemical reaction ni menyebabkan toksin banyak terkumpil dlm darah...so kesannya bukan serta merta...sbb tu bila awak makan awak rasa ok je..satu lg sunnah Nabi ni mmg brilliant sangat dan melangkaui pemikiran saintis nak katanya ajaran Islam ni mmglah benar dari Tuhan yg cipta universe kita ni...takjub memikirkannya

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016