31 October 2012

8bulan yang AMAZING!!!

Dah 8bulan.


Nur adelia membesar dengan sehat.alhamdulillah.


Adelia sekarang makin hari makin macam-macam akai dia.lani tone dia menangis pun dah lain.


Dulu masa kecik amboi bukan kemain sopan santun.hahahaha..terbayang-bayang lagi dekat mata masa dia unur 3 4bulan dulu.


Sekarang ni dia kuat gelak.part yang dia geli,celah ketiak dengan perut.pastu dekat celah leher tu..dia punya gelak memang aku dengaq pun nak tegelak hehehe..



Pastu sekarang dah merata alam dia p meronda..pandai plak tu masuk bilik tidoq senyap-senyap.


Adelia ni mulut bising,potpet ja kalau dok dekat rumah..tapi kalau ada orang daang rumah or p umah SIL ka sia diam ja..dan-dan senyap.


Berat masa checkup semalam 68KG..naik sikit ja..pelik sungguh.tapi nurse xkomplen pun,cuma graf adelia tu slow motion la..nurse cakap graf dia cantik.kira cun cuma slow ja..


Tapi dekat rumah dia lasak,aktif.makan lalu..kira semua normal.berak kencing pun ok.

Aku xbagi adelia nasi hari-hari..sebab nak elak sembelit.so far adelia dah xpernah sembelit.syukur.


Air masak macam biasa dia minum.xcerewet.susu pun minum banyak.


Adelia still xboleh duduk.merangkak pun dok henjut-henjut xjalan lagi hehehe..tapi gigi dah ada sebatang. :)



Semoga adelia membesar dengan sehat.amin.

1 comment:

deno said...

adelia makin hari makin comel.. makin muka mama... nanti boleh jalan lagi comel... :)

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016