22 September 2012

Suami kantoi curang..apa yang patut buat dan rasa???

Aku cukup tak boleh terima pasal nie.sakit tau sakit.

Perkahwinan baru setahun jagung...ya allah...

Aku memang terkesima bila dengar kes-kes suami curang.sedih.

Sedih sebab ramai lelaki IQ rendah. Tu pasal dia curang. Atau boleh dikatakan lelaki bodoh.

Hg susah-susah buat loan nak kawen or susah-susah kumpul duit nak kawen, tup-tup p menjalang or beromen dengan perempuan lain..wtf...

Ada satu cerita, perempuan ni aku kenal gitu-gitu ja... Dia skandal dengan suami orang almost 6tahun.sekarsng laki tu dah anak dua..

Lepa start skandal time laki tu baru setahun berkahwin... Wtf...masuk tahun ke3,isteri dia dapat tau..

Nampak x? Betapa hebatnya orang lelaki???...bab pembohong memang terer... Padahal tak sedap diri tu bodoh.

Kalau aku ditempat isteri dia... Tak tau la macamana nak terima.

Laki tu doktor,isteri dia nurse...skandal dia janda anak dua..

skandal lepa still on.sampai la tahun nie dah masuk tahun ke-6.

Lelaki tu baru-baru ni dah dapat anak no.2

Tapi dengan perempuan tu pun dia romen.serius aku tak paham.

Ada bini tapi dok menjalang dengan perempuan lain.

Ya allah. Aku yang dengar cerita ni pun rasa macam nak pecah hati.

Aku dok tepikiaq...apa laki tu rasa???...menduakan isteri....bukan isteri dia xjaga rumahtangga...jaga elok makan minum dia..

6tahun wei dia menduakan isteri dia...kalau isteri dia shift malam, dia p menjalang kat rumah skandal dia..

Aku memang tak leh pikiaq apa laki tu pikiaq...

Sebab tu kadang-kadang aku naik takut nak korban everything untuk suami sendiri... Takut kena pedajei macamani...

Serius takut. Takut nak rasa kecewa.tobat kecewa weeeeiiiii...orang yang kita sayang,kita korban segala mak nenek... Tup2 buat taik...

Ada skandal... Ada perempuan lain...berzina pulak dengan perempuan lain....

Serius aku tak boleh terima. Aku tak tau la kalau ada yang boleh terima.

Lagi pun laki melayu mana ada yang boleh adil bila berpoligami... Lagi dok rembat duit bini ada la...puiiih!

Aku setiap hari doa,jangan la suami aku buat taik dengan aku.

Laki ni kan xpernah puas... Hati tu banyak ruang sangat. Lepa boleh sayang n konon cinta dekat 3 4 orang pada masa yang sama.


Lepa bukan pikiaq bini dah korban banyak... Mengandung... Bersalin..

Bagi aku kalau lepa kenang pasal bini mengandung ...tahan sakit bersalin...tahan diri kangkang biaq pepek kena jahit hidup-hidup... Lepa mesti tak mengatal dengan betina lain.

Sebab lepa xkan mampu tahan sakit mengandung... Sakit bersalin... Sakit kena jahit pepek hidup-hidup...

Yang lepa tau sedap beromen ja...Dah pancut.siap!sedap!...


Huiiii aku bab ni memang berapi hahahah...

Sebab bagi aku tak patut lepa curang dengan isteri...even poligami di benarkan pun.

Ayah aku kalau husband aku nak kawen lagi satu dia mesti ok ja... Family husband aku pun jenis ada yang kawen 2...

Tak tau la kalau terkenan dekat dia kan...hahaha :p

Aku senang ja... Nak kawen lain ...kawen...aku bawa anak-anak dok jauh-jauh n mula hidup baru.

Tapi kalau dok menipu aku,ada skandal dekat luar...siap beromen lagi belakang aku...hg tunggu sat...

Malam-malam aku ambik pisau potong Apa yang boleh dipotong. Hahhaaha

Kalau rasa nak kawen lain abaq... Jangan kencing aku.

Hui aku pantang kena kencing jeneh bejabu...hhaha

Dan aku xakan bagi peluang kedua ketiga kalau dah kena kencing.oh sorry la aku nak berlakikan lelaki IQ rendah. Hewhewhew

Tapi itu kalau aku diduakan la...kalau x...aku syg suami aku smp mati la heheheh...


Dan yang penting,
Selalunya yang kedua tu xakan sebaik yang pertama.

Ok.dah.bye.


19 comments:

YanaHime said...

mmg btl kita ppuan takleh terima suami dua tigakan kita sbb dh tau mmg takkan boleh adil. kak x izin husband bkak cawangan, klu nak sgt pilih antara dua. Takpalaa klu tak dapat payung emas pun sbb dh tau dlm hati mmg takkan boleh bermadu pya.

Honey_Dear said...

teringat cikgu kak dulu penah cakap (dia tak sokong poligami),

"aku tak suka duk pi 'celup' sana sini. Dah pi celup sana, nak mai celup sini plak, sorryyy...!!!"

hahahah..mula tak paham apakah yang dimaksudkan, tapi bila dah kawen, teruih paham lawak itu.

Laki kak slalu gak cakap nak kawen lain, nak carik doktor lah, loyer lah, senang kikih duit depa nak buat sara kak & anak.
banyak cantiikkkkkk muka dia..!!

kak kata, kalau dia mau kawen lain, bini-bini dia hat lain kena duk serumah ngan kak, senang kak nak latu kepala, nak buat jadi orang gaji.

safiyyah osman said...

Kahkahkah..sama la saya dok kata mcm tu gak... Biaq dok serumah... Jdi amah hahahahahah... Gedik sgtkn nk kawen dgn laki aku... Hg buat semua keja... Haahaha... Nk p mna2 suh dia jdi driver hahahaha

dilla nadila said...

dila pun baru kawen nie.memang dah prepare benda2 macam ni jadi.Lagi-lagi dila ni jenis suka sangat pikir yang bukan2.so sebelum kawen, dila memang slalu tanye kat laki dila ni, ada kemungkinan x nak menduakan dila after kawen? confirm2 la dye ckap TAK kan....
Tapi dila dah pesan camni kat dye
"Tujuan saya nak kawin ngan awak, supaya awak boleh bimbing saya, bawak saya masuk syurga.saya ikhlas cintakan awk dan selalu doakan kita kekal bahagia sampai syurga.Tapi, kalau satu hari nanti xkire la dah bape lame kite kawen pun, awak terdetik ada hati dengan perempuan lain...awak bagitau saya, jangan sesekali tipu saya.sebab saya akan benarkan awak kawin lain.DENGAN SYARAT.....awak kena betul2 yakin yang awak still boleh adil dan yain still dapat bimbing and bawak saya masuk syurga.itu aje...kalau awak dah kawen lebih dari satu, tetibe awak dah xboleh nak bawak sume isteri2 awak ni ke syurga, awak tak perlu nak pilih2...saya dengan sendiri akan keluar dari hidup awak.Sebab saya yakin, kalau betul2 awak cintakan saya dan betul2 ikhlas dengan saya, mana mungkin awak akan ad hati dengan selain saya.Anak-anak, saya yang punya.Awak buat anak lain dengan pompuan lain....INGAT!"

Tapi kan, dila tau, cakap memang senang.Dila dah tau sakitnye and merananye diduakan suami...even bukan dr pengalaman dila, dila dah ready untuk sume tu.Allah ada untuk tolong kita...
Insyaallah and harap2 kite sume dijauhkan dengan lelaki IQ rendah nie..
Aminn

safiyyah osman said...

Amin. :)

Wawa said...

haha..lawak la entry ni....
sy suruh hubby baca entry ni...saje nak suruh die paham gak n tak buat cenggitu...hihi...:p

alyna ali said...

mmg xleh terima sgt2. even dgr cita laki org lain gatal pon dh panas pungkoq sendiri.haha..

poligami? ahh yg wajib pon tunggang terbalik ada hati nak bg alasan 'ikot sunnah'.hee

aduh mintak simpang

Anonymous said...

sy PJJ dgn suami dah 4 tahun sampai anak 2 org.. sy cukup percaya sbb sayang. dan tanak bersangka buruk or gaduh sbb jupa pun hujung mgu. Last, suami sy xciden awal jan lepas, meninggal. a week later, sorg pempuan ni msg sy kata dah berhubungan dgn suami sy setahun dan arwah dah janji nak kawin bulan 6 ni dgn dia. pempuan tu pulak kononnya nak berkongsi sedihla.. adela skali sy provok dia dlm sms. dia bgtau sblm dgn dia, arwah cerita dah kenal ramai pempuan & main skali. tp tanak kawin. dgn dia nak kawin. Sy rasa luluh sgt hati. dahla kene tanggung bayar kete hutang dia. selama ni rupanya curang. anak2 baru 2 tahun dgn 5 bulan.. sy yg bodoh pecayakan dia atau arwah yg sememangnya bodoh dibodohkan oleh nafsu? semoga Allah ampunkanlah dosa dia. lebih baik mati dr hidup buat dosa terutama aniaya anak bini....

Anonymous said...

Kami kawin dh 10 thn 3 anak.Suami keja kat kl.dia balik pun sbln sekali.sy bg kepercayaan penuh kat dia.br ni 14.2 ada betina tu call sy crita yg dia dgn suami sy ada hubungan.sy pg jumpa dia.dia bgtau dia pregnan anak suami sy.betapa hancur nya hati sy masa tu.balik rumah sy tanya suami, dia tidak mengaku dia bersumpah dia tak pernah buat seks dgn perempuan tu.sy pun ragu2.sy percaya cakap dia.sy layan dia mcm biasa.tp lpas 2 mingu betina tu dtg kerumah marah2.akhirnya suami mengaku dia pernah buat sex sekali dgn betina tu ms dia mabuk dia org buat kat hotel di kl.tp sy rasa bkn skali.hati sy skali lg rasa hancur sgt. Betina tu minta duit utk gugurkan kandungan dia.sy suruh suami byr je.sy tak tau nak buat apa skrg.sy terlalu syg kan dia.kesiankan anak2.dia baik dgn anak2.skrg ni dia cuba utk berbaik dgn sy minta maaf dgn sy melalui tel sbb km masih berjauhan.

Anonymous said...

Jauhkan la..nauzubbilah...syg my hubby sgt2..

Anonymous said...

sepatutnya....clear the problem..n no more chance to that man......yr husband even utk anak2 pon..kita je kesian...tp suami tak fikir ke anak2...awak mula idup baru...kali ni minta maaf nt buat lagi...diorang tak serik.........

Anonymous said...

MasyaAllah....Takutnya dgr pengalaman2 u alls n...Smoga bnd n jd pengajaran pd sy n lainny.Bhw,lelaki mmg x leh sunyi.Cmn baik pn dia,dia perlukan wanita d sisi.Mak saya pernah pesan sblm kawin,susah senang,tempat seorg isteri adlh d sisi suaminya.So,even dlm pntang skli pn jgn tgl suami lm2..Tp klu dia nk wat jht jgk,tu dh rezki kitalah...
Mgkin cr sy lain plk dgn wife2 kt atas..Sy pesan kt suami,dr sblm kwin,klu dia nk ad prmpuan len dlm hdup,pnd2 dia simpan jgn smp sya tau.Klu sy syak,sy akn siasat..N klu sy tau,tiada maaf bgimu...Tp tu semua ap yg kuar dr mlut.Klu btl2 jd,sy x taulh...Sbb btl...Kte org prmpuan n bkn pk dri kte j,tp pkir ank2 sm..Klu bercerai mati,dh mmg x de ayahny.Tp klu brcerai hdup,x kn blh nk pisahkn trus ank2 dgn bpakny?Mst kte x nk sbb atr kita n suami,ank2 yg jd mgsa kn...Sedihny....

Anonymous said...

sy bru brkhwin 5bln.skrg hamil nk msok 4 bln.suami curang.bila sy tnye dye blasah sy.sume ditendangnye..kepala ditumbuk.dpn2 sy msg betina tu..siap suh bg mse dye slesai dgn betina tu..skrg mak bpk sy amek sy blk dok rumh sbb klau sy dok gn husband dye blasah sy cm bergdo gn jntan..

Anonymous said...

sya btul2 simpati dan msa yg sma tkut gak jd smua ni. Hnya mnta ptnjuk dr Allah swt. naluri sorg istri tu kuat, smbnyi cmna pun, akn trbongkar gak 1 ari nnti.
insya Allah.. puan2 smua d beri kkuatan utk hdapi smua ni..

nani said...

Sabar byk2......ini semua ujian dari allah.....jgn menyesal

nani said...

Saya pun ada masalah....tapi xtahula masalah ini kecil atau besar......suami sy tak main perempuan lain pun...cuma tiap2 mlm bila sy dah tidur lena dia akan buka web atau gmbr porno....perkara yg membuatkan sy tahu coz sy buka historygoogle......baru terkantoi....suami sy ni baik orgnya..berpendidikan tinggi dan kalau tgk muka dia org xkan percaya....tolonglah sis ape cara utk sy ubah sikap dia..nasihat saya seperti menyiram air didaun keladi....bukannye dia xtahu dosa atau pahala....

Anonymous said...

Aku dah xtahn dgn suami aku yg x abis2 kelepek!! Cakap mcm bewak! Mlm ckp lain, siang ckp lain. Bila nk cerai, dia kata aku ugut dia. Btina tu pun galak sgt... Hang nk laki aku, amikla... Suruh dia ceraikn aku. Aku xrasa rugi pun kalo bcerai. Bukan nk bimbing aku ke jln Allah... Solat pun mcm main aci... Umah aku byr, Keje rumah, toksah harap... Bntal tido pun xpenah tepuk.... Patut ke aku berlakikan dia??

Anonymous said...

sy kawin da almost 4y..sblm kwin dia ada kntoi nn roomate sy tp xla smpi brzina..ish bodohnya sy still bleh trima dia n kwin n trnsfr ikt dia ke mlk..kmi sma2 kj..sy tau dia mcm galak skit kt tmpt kje..sbb sy sll cek hp dia gurau2 melampau gk ngn pmpn lain..yg sdhnya sy jrg2 disentuhnya..dia mcm xde nfsu padhal kmi msh muda..sy juz anggp myb psl skt pnggang kronik akbt jth+kesn ubt thn skt yg dia ambl..2x kntoi msg gatal cmtu..1st ms tu sy tgh pregnnt n sy confront dia..dia mtk maaf n sy prcy je..kali ni brlaku lg..sy xtau nk bt apa..biar je dlu kmpul bukti or confront dia lg..tp kang sma jgk..yg pasti sy nekad sy akn strict psl nafkh zahir no more tlg2 dia..mujurla rumh ni ats nma dia..dia byr sorg if anythng happen in the future..

Anonymous said...

Aku kawin di usia muda..skg ni ank dh besar2.hubby staff gomen..sllu g out station..aku surirumah sepenuh masa..setiap kali out station aku iringkn doa..semoga dia selamat. .bulan 5.2012..hubby bwk aku dan ank2 bercuti ke bandung..sbaik sje turun dri flight..hubby brubah 360°.dia buat aku mcm org asing..dia lngsung xlyn aku..3hari2mlm kt bndung dia buat hal sndiri..sering dpt cal.stiap kali dpt cal dia larikn diri jauh dari aku..bila aku tny..dia ckp kwn..wktu dia tdo. Aku check fon dia..rupernye dia dh delet smua cal in n cal out..msj2 pn cmtu jgk..nk d jdkn cerita..balik dari bandung..aku tergerak ht nk check lg fon hubby..tp..aku dpti simkad dlm fon dh xde..aku posses wallet dia..simkad ade dlm wallet.aku amik n smbunyikn hingga hubby g ofis..kmudian aku on simkad tu..mcm sllu..xde cal in or cal out..cma ade 1je msj yg bru msuk..brbau ugutan..aku xsedap ht..aku cal no yg mngugut tu...pmpuan yg jwp..aku bgtau kt dia aku bgaimna aku dpt no tu..n aku plak ugut dia..klu dia xnk jelaskn motis ugutan yg ade dlm inbox tu..aku akn serahkn hal ni ke pihak polis..akhirnya pmpuan tu mngaku yg hubby ade skndal dgn dgn seorg GRO dri jb..kbtuln..wkt hubby brmsj dgn skndal dia...GRO tu bru je slsai mlayan skandal yg lain..I mean..in bed..llki tu berang bila dpt tau yg GRO tu ade skandal lain iaitu my hubby..so...bru la aku fhm bhwa msj ugutan tu dtg dri skandal GRO tu...hncur ht aku Tuhan je yg tau..dpn ank2 aku bukak pekung hubby..dia mngaku ade skndal dgn pmpuan tu..dia brjnji xkn buat lg..aku yg bodoh ni prcye..5 bln slps tu..ht aku skli lg trgerak nk check fon hubby..smua nma llki dln contact list..tp ht aku tetiba brdebar bila bca 1 msj yg bru msuk d tgh2 mlm...msj yg ringkas..'wkmslm..dh tdo'..bila aku tgk nma pngirim..nma llki..aku trus cal..pmpuan yg jwp..dia ckp itu no hubby dia..aku xpuas ht..esok..mintk tlg kwn cal no tu lg..wktu tu wktu pjbt..pelik..msh pmpuan jgk yg jwp..aku branikn diri..aku sndiri cal..gaya pmpuan tu brckp mcm pmpuan yg kurang brpelajaran...kasar..n ckp xbrlapik lngsung..aku pn ape lg..brsoal jwp la..pd hubby aku bgtau yg aku dpt kantoikn dia lg..mula2 brdolak dalik jgk la..kesat peluh kat dahi...akhirnya..dia mngaku kawannya yg knlkn dgn pmpuan tu..bila aku tny knp key in no pmpuan tu dgn nma laki..skali lg ht ku d sentap..hubby jwp..saje2 je..luluh lg ht ku..hingga ke hari ini..aku dh xdpt maafkn dia lg..n aku dh xmau prcyekn hubby lg..hgga ke saat ini...aku rse geli bila setiap kali hubby ingin brsama dgn aku..

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016