3 September 2012

Review : philip avent steamer and blender ,2in1. Digunakan untuk buat solid food baby.

assalamualaikum..assalamualaikum.. hye peeps.


Dah seminggu aku guna steamer and blender avent nie..puas hati!aku memang dah niat nak beli sebab memudahkan kerja aku.dan aku rasa selamat untuk bagi adelia makan walau diamana aku berada.

di kampung?di rumah SIL?..di mana saja,just name it!HAHAHHAHA..over..


steamer and blender avent nie berbaloi sebab dapat buku resepi lagi.^__^...dua buku okeh..bukan 1buku...dah tue...2in1..bekas yang sama kita guna untuk steam dan untuk blender makanan yang sama.^__^

pasni aku dah tak payah risau nak share bekas makanan dengan makanan adelia dah.sebab dah ada bekas sendiri.balik kampung nanti pun dh tak payah risau nak guna bekas MIL or bekas masakan mak.

yeaaaaaaaayyy!
^_^


tempat masukkan air untuk steam.

bukan setakat boleh steam fruit dengan vege ja okeh..
boleh juga steam ikan,ayam dan daging..
magik kan??
hihihi



steamer dan blende dalam 1..
^__^
 dapat spatula dengan bekas air sekali.
dekat bekas tue dah siap sukatan air.

dalam manual ada ajar untuk fruit berapa ml..
daging berapa..
carrot berapa..

so jangan risau ok :)




meh tengok buku resepi pulak.


berbaloi kan???




harga RM459 SAHAJA.

tapi diskaun dapat la 
RM367.20
free postage.


^____________________________________________^
puas hati gila.
atleast aku ada beli something untuk nur adelia menggunakan duit ringgit aku.


mak sayang kamu,adelia.
xoxo



nak tengok video macamana nak guna avent nie ,boleh klik 



P/s :: ini entry re-post.

5 comments:

~ NANA ~ said...

uiks...mahal gak ek bendalah ni... huhu

safiyyah osman said...

Mahal tp berbaloi nana :)

luvira said...

beli kat ne ehh nih??siap dapat buku receipi lagi...

ilah said...

Nk tny beli kt mna

Anonymous said...

Beli kt mna.nk jgk

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016