8 September 2012

Review : Autumnz - Electric Steam Steriliser + Home & Car Warmer Combo. Say no to bacteria!!

Aku baru 3hari guna benda alah nie...tapi warmer belum guna.still dok dalam kotak.

Aku beli dekat onebabyworld dengan harga diskaun dari RM299.90 jadi RM175.

Aku cerita pasal warmer dulu la ye.sebab apa aku beli set combo nie?

Aku beli sebab lepas ni dah xpayah risau kalau nak balik kampung or kemana-mana.

Dia ada bagi sekali charge dalam kereta.warner nie bukan setakat nak panaskan air susu..tapi boleh panaskan makanan sekali.

Untuk panaskan makanan dia bagi mangkuk kecik sekali dengan penutup.

Mudah.


Electric Steam Steriliser pulak saiz nak kata besaq gabak tu xjuga...just nice la.

Masa operasi hanya 8minute.mudah dan cepat.bukan setakat boleh steril botol...bekas solid food pun muat..

Just isi 90ml air sahaja untuk satu-satu masa.bila settle steril nie akan keluarkan bunyi "BIP"..

Tapi jangan terus p bukak penutup dia...biaq dulu dalam 3 ke 5 minit baru p tutup suis dan bukak penutup dia...

Ini apa yang manual bagitau la.

Dia siap bago penyepit a.k.a tong ka apa orang panggil..

Oh jangan risau brand Autumnz - Electric Steam Steriliser + Home & Car Warmer Combo ni available untuk semua jenis botol.

Berbaloi la beli.

Syukur.


Ini detail pasal Autumnz - Electric Steam Steriliser + Home & Car Warmer Combo


"Autumnz Steam Steriliser

To sterilise your feeding equipment and accessories quickly and safely

Fast - Contents are sterile and ready to use in 8 minutes

Easy to use - Just add water, load and switch on

Safe - BPA free

Convenient - Contents remain sterile for up to 6 hours if unopened

Effective sterilisation- Based on hospital principle, the intensive heat of the steam eliminates harmful bacteria

Large capacity- Holds up to 6 big bottles or 2 sets of breastpumps



Autumnz Home & Car Warmer (with a car converter for use in the car)

Convenient - Warms milk & baby food easily at home and in the car

Safe - Heats gently and gradually

Easy to Use - Add water and adjust the settings

Ideal for all types of feeds - For milk & baby food from the freezer, fridge or room temperature

Fits most bottles and baby food jar - wide enough to fit most bottle brands such as Avent, Tommee Tippee, MAM, Dr Browns, etc

Warranty: 1 Year "





Say no to bacteria!




Tata

7 comments:

fifi tiez said...

i guna little bean..sbb suka kaler hijau..hehe

ctmah said...

jimat masa n tenaga kite kan. i pun gune little bean gk :)

Mrs Lurve said...

salam nak tnya, memg confirm ehh warmer tue suite utk seme jenis botol include tommee tippee. tq in advance

safiyyah osman said...

Ya sis confirm.. :) sbb saya guna tommee tippee..n bekas dia mmg lebar.. :)..b4 beli pun mmg dia ckp semua jenis botol sesuai .. :)

Mrs Lurve said...

ok, skrg dh yakin, tq so much!

farah zoufeeshan said...

salam..nak tanya, kalau breastmilk yg beku tu boleh masuk tros kat dlm warmer tu ke?

safiyyah osman said...

Farah: ebm awk kena biaq dlu dia cair..pastu bru panaskan klu xsilap saya...kira cair sikit bru panaskn..:)

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016