3 September 2012

Inilah hasil badan aku selepas 6bulan bersalin.

Ada email,ada tanya pasal jamu apa yang aku makan masa berpantang.

Hari ke-4 gitu baru aku start makan set penyusuan shaklee,sebab adelia kuning so aku xmakan jamu-jamu kampung or jamu-jamu lain.

Tapi aku ada standby jamu maktok.dah pernah buat entry pasal jamu nie.

Ni aku nak cerita lebih detail.aku start makan jamu ni time adelia umur 2m++ kot..dah lupa pulak..

Tapi aku start makan sampai sekarang.dan aku memang dapat burn lemak hingga dapat berat asal. 53kg..tapi kalau ikut berat ideal aku kena turun lagi...turun jadi 48kg..tapi dari zaman anak dara memang berat aku 53kg.


Aku bahagian atas like tetek memang xboleh nak buat apa...nigger pun menangis kalau tengok.kahkahkah..


Tapi part paha,perut memang banyak gak la turun.lengan semua kira maintain la balik.


Jamu ni dia ada ubat makan 3botol besar.minyak angin untuk buang angin dan lemak 1botol.bengkung herba..itu kalau untuk yang nak kurus la.


Ubat memang maktok buat sendiri.akar kayu.hantar kedai mesin.xada bahan kimia dadah segala.

Yang mana pernah makan tau la keberkesanan dia macamana.maktok buat kecik2 ja..tapi yang turun temurun la...


Kalau yang nak set full untuk berpantang pun ada.full set ada pilis,param,bengkung,ubat makan dengan minyak.


So aku memang puas hati la.jimat pun jimat.


Aku adelia umur 3m gitu aku dah boleh pakai seluar jeans aku yang beforr pregnant.

Jeans aku pinggang saiz 25/26..hewhewhew...betapa seronoknya bila dapat sarung saiz tu...hehe


Kalau nak tau harga ubat maktok email aku.

Safiyyahosman@gmail.com



P/s :: kepada reader yang nama shila ke shida...sorry lewat buat entry pasal nie.ampun ya... :)


Tata.

3 comments:

~ NANA ~ said...

piya...blh email i tak details pasal jamu tu? nk kurus gakkkkkk

hanna_pisces@yahoo.com

sitisaliza.com said...

slimnya...!

nisa_perasan_cun said...

kuruih gila..mkn ape???

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016