27 August 2012

Solid food pertama nur adelia.

Solid food pertama adelia :: avocado+susu ibu+kurma+ air zamzam.

Adelia makan berapa mulut ja.nampak macam dia jakun hahahahaaha...harini still menu yang sama.

Kenapa aku campur degan kurma?aku campur kurma xbanyak pun..just sebagai gula tambahan sebab kurma kan manis..

Hasil dari apa yang aku dok baca,kurma ni sangat membantu untuk elakkan baby sembelit.

Seyes,aku xsanggup nak tengok adelia sembelit.

Kenapa bagi avocado?avocado ni banyak vitamin sama macam epal juga...xsalah sebenarnya kita nak bagi apa dulu...

Untuk permulaan,adalah sangat baik kalau kita start bagi epal,pear,peas,avocado ...

Air zamzam tu aku buat bilas mulut adelia.nak bagi air masak tak bileh sebab rumah aku xada filter..so ayaq aku even di masak still boleh rasa klorin..

Ntah macam mana dok pikiaq2...last terlintas nak bagi air zamzam,syukur alhamdulillah dekat sepang senang dapat.

Adelia pun nampak suka minum air zamzam yang aku bagi.

Aku plan,minggu ke3+ baru nak bagi bubur nasi dekat adelia.sekarang aku just nak introduce dekat adelia sayur dgn buah ja dulu.

Untuk minggu pertama ni aku plan,nak bagi adelia makan sekali ja sehari.minggu ke2 nak bagi 2kali sehari...dan seterusnya....


Hope adelia boleh cepat datang selera..
Amin.



Tata.

No comments:

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016