29 August 2012

Puree epal untuk adelia..menyelerakan?



Ni menu hari ke3..aku dah derhaka dekat 4day rules...2hari turut2 bagi adelia avocado...


Hari ke3 aku steam n blend epal+kurma sikit.Buh susu aku dgn ayaq zamzam sikit...

Lepas makan aku bagi dia minum air zamzam sendiri.adelia dah pandai pegang botol n minum sendiri.xbasah pun baju ;)


Paling best aku rasa sangat berbaloi bila aku beli steamer and blender avent nie.even mahal tapi sangat berbaloi.. :)



Pure epal ni aku xtapis pun sebab aku blend lama juga bagi dia halus.adelia makan banyak juga :)


Seronokkan bila tengok anak lalu makan,minum pun adelia ok xreject..takut gak aku kalau dia reject air minum dia. Sebab pernah baca baby ada yang reject air lain selain susu.



Menu harini pun epal juga...xsabar nak masak.


Tata.



2 comments:

Mimy Hamid said...

epal mmg yummy...nnt piya try combine buah mula huruf P...sesuai budak 6 bulan...Peach, Pear, Plum, Prune

safiyyah osman said...

Ok akak...tq :) nnt leh p beli....

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016