14 August 2012

Persedian aku untuk nur adelia nak masuk 6bulan :: philips avent combined steamer and blender.steam,flip,blend and serve!

assalamualaikum.. hye peeps.

sampai dah barang avent yang aku order dari bbstore nie.puas hati!aku memang dah niat nak beli sebab memudahkan kerja aku.dan aku rasa selamat untuk bagi adelia makan walau diamana aku berada.

di kampung?di rumah SIL?..di mana saja,just name it!HAHAHHAHA..over..tapi memang sungguh la...sebab aku pikir macam tue la yang aku berkobar-kobar nak beli even agak mahal harga dia.

dah deal dengan husband,steamer and blender nie biar aku yang beli guna duit nega aku.dia dah beli bumboo seat haritu...so ok la...hikhikhik.


steamer and blender avent nie berbaloi sebab dapat buku resepi lagi.^__^...dua buku okeh..bukan 1buku...dah tue...2in1..bekas yang sama kita guna untuk steam dan untuk blender makanan yang sama.^__^

pasni aku dah tak payah risau nak share bekas makanan dengan makanan adelia dah.sebab dah ada bekas sendiri.balik kampung nanti pun dh tak payah risau nak guna bekas MIL or bekas masakan mak.

yeaaaaaaaayyy!
^_^


tempat masukkan air untuk steam.

bukan setakat boleh steam fruit dengan vege ja okeh..
boleh juga steam ikan,ayam dan daging..
magik kan??
hihihi



steamer dan blende dalam 1..
^__^
 dapat spatula dengan bekas air sekali.
dekat bekas tue dah siap sukatan air.

dalam manual ada ajar untuk fruit berapa ml..
daging berapa..
carrot berapa..

so jangan risau ok :)




meh tengok buku resepi pulak.


berbaloi kan???




harga RM459 SAHAJA.

tapi diskaun dapat la 
RM367.20
free postage.


^____________________________________________^
puas hati gila.
atleast aku ada beli something untuk nur adelia menggunakan duit ringgit aku.


mak sayang kamu,adelia.
xoxo



nak tengok video macamana nak guna avent nie ,boleh klik 

7 comments:

Mila Ahmad said...

adelia dah start makan ea ....

Mimy Hamid said...

bestnya mummy dia beli kan adelia blender...mesti adelia makan sedap ni...akak pakai keje renyah sikit la...2x kali keje...pakai blender biasa je...

safiyyah osman said...

Kak mimi xpa buat krja qenyah dpt pahala lebih :)..

Cikbintang said...

alhamdulillah...Semoga Allah sntiasa mberi rezeki pd sis dan family..amin ;)

veesakura said...

alhamdulillah..mahal jugak ek. kene kumpul duit ni sementara hussein blom bley makan. hehehe

ryy.han said...

Slmt memasak....nyum2...

Klu blm join group fb HSFFYB, jum join..

Davnes said...

hai...beli di mana blender ni?

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016