9 August 2012

Nur Adelia dah start mandi air sejuk,1st time ajar dia mandi air sejuk.

assalamualaikum.. hye peeps.




nie dah kali keberapa dah mandi air sejuk.
^_^
time nie steady dah...

masa 2st time bagi mandi air sejuk,dia punya gigil tue tahap gaban.
naik takut aku.
pastu ras kesian.
so aku bagi mandi air suam balik.


nie dah besar dah,
aku cuba-cuba bagi air sejuk.
niat nak bagi mandi air sejuk nie mai pun sebab aku tengah cari idea..
idea macamana nak mandikan adelia tanpa adelia cupcupcup ayaq mandian dia sendiri..
hahaaha

maka nya...
dengan cara dudukkan dia dalam bumboo seat nie la berjaya untuk tak bagi dia minum ayaq mandi dia.

bumboo seat nie memang banyak membantu..
10in1
waaaaaaaaaaaaah gitu.
haahaha

start dari nur adelia umur 4m++ dia dah mandi air sejuk.
steady dah anak mak mandi air sejuk.
^_^


nak mandi anak air sejuk,jangan jadi pandai p basuh badan terus or kepala terus.
untuk permulaan,jirus air dekat kaki dia lama-lama.
biar dia ras selesa..
lepas tue pelan-pelan naik ke betis...
pastu slow-slow naik ke paha...
dan seterusnya.

so baby xla terkejut.
dia dan la nak sesuaikan diri dengan suhu air tue..
^_^

bayangkan la..kita yang orang tua pun takut sejuk..
tambah la baby kulit muda nie...

insyallah kalau buat style tue..dia xnangis..
^_^

so sekarang aku dah xyah risau dia nak minum ayaq mandi dia..
hihih

tapi xlama lagi kena cari bekas yang bulat besar bila dia dah boleh duduk sendiri,
time tue kena mula membeli itik air tue la..
huhuhuh


bye.

7 comments:

Siti Shuhadah said...

adelia x malu..hihi...

Honey_Dear said...

Zara jangankan kata nak jirus ayaq kat kaki, baru celup, dah reyauu T_T

oh, adelia takdak itik lagi? zara dah ada, tapi bila picit je itik tu, dia teriak. pasai itik tu bunyi bising, dia takut..hahahha..

fifi tiez said...

rasa nak pulak beli seat ni pas tengok adelia pakai.hehe

Mimy Hamid said...

Fayel ikut mood...ada hangin kejap mengamuk mandi air sejuk kejap cool..eh sama la Fayel pun mandi dalam bumbo seat ..sebab nya dia berat la..

YanaHime said...

akak pya kes; mandikan anak dgn air sejuk sejak umur 5bln...Ariff mcm mini heater, badan selalu berpeluh & kadang2 mcm demam...nak mandikan dgn air suam mmg tambahkan hotness dia laa, lgpun jd ruam...walaupun dia nangis2 taknak tp terpaksa jgk mandi dgn air sejuk...not saying im proud of it but im doing it under certain circumstances

~zuera~ said...

anak k.zura mmg mandi air sejuk dari pas pantang g kot.sbb badan dia jenis panas.dlm pantang pun pukul 2-3ptg camtu kena lap bg sejuk.kalau hujan sejuk sgt je br mandi air suam.jenis bdn bergetah2 bila peluh.

mRs mysarah said...

alahai mandi pon duk dlm bumbo seat. ni yg buat akak rasa nk beli jugak ni. dah la si hafiy bukan boleh duduk diam. skrg ni nk senang keje, akak mandi sekali dengan dia guna shower hahaha

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016