30 August 2012

Nur Adelia dah berusia 6bulan. Dah besar anak mak.

assalamualaikum..


adelia dah masuk 6bulan. ^__^. dia punya telatah tue memang kalau tak bagi hati kami laki bini melting tue bukan nur adelia la...kadang tue perangai dia buat aku dengan husband gelak kaw2...heehehehe..


1. adelia dah start makan pada 26.8.2012 hari tue.so far ok la.aku start introduce ke dia buah-buah dulu.sekali sehari untuk minggu pertama nie.


2.adelia dah boleh meniarap dengan pronya...dan dia pun dah pandai nak lentang badan balik bila dah penat meniarap.^__^


3.kepala dah tuff gila.


4.adelia akan sengih senyum dekat orang tertentu ja.kalau orang yang dia xkenal muka dia gengter gila..ahahaha..senyum pun xmau..acah p la macamna pun...dia tetap muka gengster..huhuhu


5.adelia takut dengan orang yang ada janggut.kecuali ayah dia sendiri. -.-''. menangis-nangis xmau ok kalau orang tue ada janggut.


6.suka dengan orang perempuan berbanding orang lelaki.maybe dia suka orang yang suara lembut-lembut kot.lelaki kan suara acah pun dah macam kilat.hahaha


7.xboleh terpekik terlolong depan adelia.nanti dia nangis.yala dok dengan aku mana ada bising macam pesta.maybe dia terbiasa dengan suasana yang xbingit.


8.senang tidoq.susu kenyang-kenyang,letak dekat toto,insyallah dia akan tidor dengan sendirinya :).


9.dah pandai pegang botol.dah pro.


10. dah pandai capai mainan dan campak mainan sendiri.kalau sua mainan dekat dia,laju ja tangan capai.^__^


11.telinga dia sangat peka dengan bunyi.syukur alhamdulillah.


12.suka mandi!!.


13.anak yang manja.kalau nak aku dodoi dia tidoq,aku mesti peluk dia dari belakang,sambil tepuk2 bontot dia..tapi jarang sangat la dia nak aku dodoi.xpun dodoi kot depan,aku kena laga dahi aku dengan dahi dia...sambil tepuk2 dia..adelia sangat manja.


semoga adelia membesar dengan sehat.amin.



1 comment:

fifi tiez said...

bestnya dah ada anak sendiri.. :)

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016