1 August 2012

bawa diri balik kampung dengan nur adelia.

assalamualaikum.. hye peeps.


khamis haritu aku tumpang dana dengan ena balik kampung.1st time jumpa dana dengan ena secara face to face.sebelum nie sembang dekat cyber ja.kenal dah lama.dari zaman aku study lagi.

kami gerak dari sri hartamas pukul 6ptg.dana drive sampai ke sungai petani.aku dengan adelia duduk belakang lena. T______T

thanks you dana n ena. ^_^

berbuka di rnr sg.buloh.lepas tue stop sat dekat sg.perak.


jom layan gambar.

cik dana yang belakang tue.
cik adelia yang duduk atas bumboo seat nie.
adelia baru bangun tidor.
dari sg bulog ssampai sg.perak dia lena.

bumboo seat tue memang aku bawa.
senang.
adelia kan dah xmau dok baring sangat..
terpaksa la bawa seat dia nie.
hihi



adelia dengan ena.
adelia nie mau dekat orang.
tak tau la kedepan-kedepan nie dia dah xmau.

bila dia xmemilih orang,senang aku nak rest.
HAHAHAH


kami stay dekat kampung sampai ahad petang ja.
pukul5 dah gerak dari rumah kak dana.



hari jumaat berbuka dan tidur rumah mak fuziah.
^__^
mak buat sup daging!sedappppppppppp..
cicah dengan sambal kicap.
perh!



kangkung goreng sambal belacan!
nie feveberet aku.
buh ketam.
yumyumyum..


malam tue afifah mai rumah.
sebab dia nak buat baju kurung dekat adelia.
ukur badan segala.

so dah settle bab baju raya adelia.
ada orang sponsor.
hihhi
tq aunty pipah.

esok tue,tidor rumah ayah.
berbuka puasa dekat rumah tok kola(tok tiri).

meriah kau nyah!!!hahaha
macam-macam ada.
aku tambah nasi 3pinggan! 
^________________________________^

malam tue ayah bawa p bazaar jam besaq sebab aku nak beli tudung dengan kasut raya dekat adik-adik,dengan tok kola.

dapat la sorang dua helai tudung dengan sepasang kasut raya.
aku punya belum beli pun lagi.

tumpang ada duit nie kan,saja belanja adik-adik.

pagi esok tue ayah tanya..
"semalam hg habis berapa ratus beli dekat adik-adik?"

aku jwab
"sikit ja..setahun sekali..ayah nak apa-apa dak?"

ayah macam biasa...xakan minta-minta dekat anak dia..
aku belum beli apa-apa lagi dekat ayah,mak dengan mak sarimah.

dekat raya nanti baru beli kot dekat mak ayah.
^____^


pukul11.45 lepas masak-masak bekal untuk berbuka dekat rnr,aku p rumah bff aku.
jumpa adik,mama dengan mak tok semua.
bff aku ddatang ambik dekat rumah.
hari tu lepa xdan nak tengok adelia.
so dok la lepak rumah zana sampai pukul2.30ptg.

zana.mama n adelia.


pukul 5 gitu ,kami pun gerak balik.
berbuka di rnr tapah.

adelia macam biasa.
jadi sleeping beauty..






aku balik nie dan jumpa afifah dengan zana ja..kawan-kawan pakat tanya bila bali kampung,sebab lepa nak set tarikh untuk berbuka,kalau boleh aku boleh join sekali.lepa semangat nak jumpa adelia ja...sobsobsob..xsabar nak lepak sama-sama lagi. ^_^.


tata.

3 comments:

('',)pzAEdy~ said...

adelia n her teddy ! so cute!!

ana liyana said...

comel adelia..

~ NANA ~ said...

cute giler adelia! sesuai dgn nama dia...hehe...badan bambam rasa nk cubit2 jer

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016