16 July 2012

rutin tidur Nur Adelia sekarang.

assalamualaikum.. hye peeps

rutin dah berubah.aku dah boleh relax sikit dan tidur pun lena. ^__^. adelia memang tidur lambat,maybe sebab mak dia pun lambat tidoq..tapi kalau dia mengantuk sangat memang dia akan lena awal. kalau keluar jalan-jalan,memang mata dia celik ja...bila sampai rumah confirm lena..hihihi...

sekarang,nur adelia dah jarang bangun minum susu.kalau tidak dua jam sekali memang dia bangun.sekarang 2 ke 3kali gitu ja dia bangun.memang jarang la.dapat la mak dia lena.

bangun tidoq dalam pukul9 gitu..dia akan main-main sorang-sorang dia.kadang tue main sampai terlena balik.kalau boring,dia merengek..

senang bela la adelia nie. ^_^

sekarangkan dah pandai isap jari,aku susu-susu letak dia atas tilam dia,terus nanti terlelap sambil isap jari.

habit isap jari nie, xboleh nak larang..memang semulajadi.
aku biarkan aja..
tapi if tengok dia asyik isap lama sangat.
aku angkat bagi isap susu.
kenyang pun kenyang.
ahaha



sekarang,waktu siang pun boleh dikatakan adelia tidur lama juga.
ada la sejam gitu..

pukul7 ke pukul 7.30 kadang dia akan terlena..
kadang pukul 8 ke 9 tue dia tidur..


adelia akai dah banyak..
mengada-ngada tue ikut mood ..
*_*

semoga anak mak membesar dengan sehat.
amin.
xoxo

7 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

nanti lg la akai byk...

mcm kakfarah ha mulut pokpok..pokpek..

dgn baju nak memilih sendiri even pakai utk hari2..@ p jln2..

kalau kita pilih dah tak suka..

boleh poning lo..

puansazusarin said...

comel jer adelia isap jari yer =)

Riana said...

Bukan main adelia tido..ihi =)

LiAnA said...

hihi lepas ni dia akan tukar lagi rutin tido.. terutama bila dh start merangkak dn melasak.. tido siang pun ala kadar.. mak dia yg kelam kabut buat keje huwaaaa

Ardini Humaira said...

ololooo adelia... tomei :D

MYRAspberry said...

comel je adelia isap jari.
pasni isap ibu jari kaki tanda nak adik la plak. hehe

Mimy Hamid said...

akak suka entry ni...baru plan nak buat pasal Fayel tido...bleh ek sama entry..bukan copycat tau

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016