26 July 2012

review :: minyak TYT. selama 5bulan adelia guna,tak pernah lagi adelia kembung.

assalamualaikum.. hye peeps.


syukur alhamdulillah..sejak dari lahir memang nur adelia tak pernah kembung.even mak dia makan macam -macam.hikhikhik.

baru lepas baca blog kak yanti a.k.a cheyan..baru aku tau tauge tue boleh buat angin...tapi suka tauge juga....suka makan rangup-rangup xmasak tue... ^____^..

semua makanan aku makan.kecuali laksa.mee pun baru-baru nie makan.masa pantang ais semua aku xmakan.pulut pun makan masa adelia dah 4bulan..ais jarang makan sebab husband xbagi..

ubat hemeopati nie kena pantang makan.so dengan rela hati aku follow gak..walaupun xla follow kaw-kaw..

air mineral memang setiap hari aku makan 2botol ke 3botol besar.aku memang suka minum.hihihi

"kak yanti..dekat taman saya nie ada orang juai cendoi pulut...sedddddaaaappppp gila....hihihi"


sekarang aku nak share pasal kenapa nur adelia xkembung.

dulu masa sebelum beranak,aku memang standby minyak yuyi 2 3botol.sebab tengok iklan kan...dah la mahaiiiiiii...botol kecik molek...hahaha

bila dah bersalin,permulaan tue memang aku pakai minyak yuyi...tapi pakai sikit-sikit sebab panas kan...memang xpandai nak agak...ssampai la aku balik pantang dekat rumah ayah,mak sarimah(mak tiri) aku jaga.

dia yang rekemen suruh pakai minyak TYT...aku pun beli sebotol...syukur alhamdulillah...memang adelia keja kentut ja....memang lega la bila dengar dia kentut gila-gila...

minyak tyt nie xpanas.lepas mandi sapu belakang,sapu dada,sapu perut..sapu dekat tapak kaki...insyallah baby akan sentiasa buang angin.so mommy dah xyah risau baby kembung. ^_____^

kakak aku,dia guna dekat anak dia,anak dia xpernah tidur bunyi...sebab dia xpernah miss sapu dekat dada,dekat belakang badan.kembung pun xpernah...

memang menjadi...masa sapu dekat perut tue,pusing ikut lawan jam dekat pusat baby.memang dok sat dia akan kentut. ^____^


aku dah pernah up entry pasal minyak tyt nie...hihihi..saja nak share lagi sekali.nak jimat beli yang jenis roll on macam deodoran tue...jimat sangat...

p/s : minyak TYT selamat dan boleh digunakan. tiada kandungan merkuri.


selamat mencuba.

tata.

9 comments:

fifi tiez said...

bagus ye?aritu sy beli minyak yuyi..nasib beli botol kecik.pasni nak beli tyt ni jugakla

~ NANA ~ said...

nk try la kalau gitu...selama ni pakai minyak telon biasa tu je

Mimy Hamid said...

tak tunjuk pun rupa ubat TYT...nak tgk...akak pakai yuyi pun ok kat Fayel..so far takde kembung..Alhamdulillah

Cheyan said...

Ooooo sempat lagi na..cendoiii pulut tu..alahai sedapnya..

Bagusnya la adelia tak kembung kan? alhamdulillah...pos la gambar minyak TYT tu..acane rupenya?

safiyyah osman said...

Nnt saya re-edit buh gmbr k hahaha dia botoi wana biru

erin said...

yg mana satu dek? akak gugel tgk2 kata minyak tyt diharamkan pulak. betul ke. katanya byk merkuri.

tp kalau elok mmg nak try kat anak akak jugak. hidung dia slalu mcm blocked2.

cikdebugebu said...

pia baca ni dulu just sharing.

http://miziecali.blogspot.com/2011/12/minyak-tyt-bahaya-hentikan.html

cikdebugebu said...

just sharing some info pia:

http://miziecali.blogspot.com/2011/12/minyak-tyt-bahaya-hentikan.html

safiyyah osman said...

Tq sis.baru tau nie kata diharamkan.tp senang gila dpt stock.tq sis bgtau ya.

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016