20 July 2012

Petua tak mau bagi baby kutip benda atas lantai dan makan.

assalamualaikum.. hye peeps.

mesti ramai yang tak terpikirkan...yang dok pikiaq takut nanti baby dah pandai merangkak..mesti dok kutip benda atas lantai bawa masuk mulut. T___T

nie petua yang nak aku share...aku pun tau sebab kak dalila mai rumah tengok adelia..so dia bagitau la petua nie..hhihhihi

petua dia :-

"potong halia panjang-panjang...tabur atas lantai..." tapi make sure la lantai dibersihkan dulu ok..petua nie memang menjadi..anak menakan kak ila memang dah takut nak kutip apa-apa kat lantai..HAHAHAHHHAHAA



sebab dia dah terkena...hihihihi....


so try la ok..mana tau menjadi :)


sharing is caring.

5 comments:

aTy _faRed~ said...

idea yang bagus sangat..!! thanks dear..:)

PUAN SUE said...

baby su dah maju kedepan..ade bau-bau nak merangkak dah..sekarang pun dia dah pandai kutip pe kat lantai..ari tu dia main wayar..adehhh

fifi tiez said...

adoi..kesian budak tu makan halia.haha..

StellaClaire-Richard said...

OMG..cian baby termakan halia

YanaHime said...

dh lama dengar pasal petua ni...try bt kat Ariff, dia kutip...dia kunyah halia tu mcm dapat coklat...sedap kut??

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016