27 July 2012

Adelia's 5month milestone.

assalamualaikum.. hye peeps.





adelia dah masuk 5bulan!!!!yeaayyyyy!rasa macam xcaya....selalu cakap dekat husband "nampak adelia besaq la..."..tilam kabu dia dah nampak kecik...seronnnnooooooooooooooookkkkkknya anak dah besaq... ^_____^


bulan depan dah boleh suap makan.double yeayyy!!! ^_^...sekarang akai adelia pun dah banyak.....dah pandai mengamuk untuk perhatian.hihihihi...dah selalu teman mak dia dekat dapur....behave ja....sengih-sengih...alahai.....lega hati.^_^

adelia sekarang dah cekap meniarap.tapi dia lagi feberet untuk duduk.jangan coba-coba bagi baring..nanti uweekkkkkk..nangis. T__T...atau pun dia akan usaha nak bangun duduk if dia baring atas badan.

tapi adelia tune tangan xpandai sangat...dia akan tersepit tangan dia..hahaha...tapi kepala memang no problem dah...dah kuat sangat dah. ^___^




adelia punya habit tidur memang dah berubah sikit.tidur makin lewat dan bangun pun makin lewat...tapi dia still cergas ja....senyum sokmo kalau mood baik...

dia dah cam siapa mak apak dia...orang yang 1st time tengok memang muka dia serius ja...kedekut nak senyum..acah-acah garang.tambah kalau mengantuk or mood xbaik...

adelia dah boleh pusing badan sambil menelentang....tau-tau kepala ke mana kaki kemana...buaih....tapi aku ras syok ..hahahhaa...kadang bagi tidoq...bangun tidoq dah kepala ketepi...bantal peluk kemana.. T__T.

sekarang aku dah xbagi adelia mandi dalam tab dia tue...aku bagi duduk dekat bumboo seat...sebab senang..kalau tidak..dia punya tahap isap ayaq mandi tue...masyallah....cupcupcup...macam sedap sangat...hahaha



dah pakar hisap jari,terer gila!kalau dulu terjaga tidur,dia nangis nak bergantung ja...sekarang...isap jari..tapi kalau kerap terjaga..aku angkat susukan juga...kesian pulak dok biaq isap jari.


adelia kalau mengantuk,dia xtidur..dia mengamuk dulu....sekarang kalau dia mengantuk..kena susu...kalau xmau susu,kena letak atas tilam dia...biar dia nangis sikit-sikit nanti dia mesti terlena sendiri...


adelia dah potpetpotpet dengan jayanya...abooooo...boooo..boooo....sambil bawa keluaq ayaq liuq..hahaha...dah ada tone dah suara dia...




dah pandai ambik mainan sendiri,aku saja letak mainan jauh sikit...pastu buat-buat pandang dekat lain...kaleh tengok..dia dah capai mainan tue...macam biasa masukkan ke mulut....


buat masa sekarang nur adelia sehat walafiat.baru pernah demam sekali..selesema sekali.kalau aku dengar dia tidur bunyi krohkroh..aku bagi dia makan ubat hemeopati yang still dok ada lagi..bila makan,esok malam tue alhamdulillah ok..

nanti akan update lagi pasal checkup adelia.

tata.




my fav~~~
love u mr darling.


5 comments:

Siti Shuhadah said...

comel adelia !!!

PUAN SUE said...

SWEET JE TGOK ADELIA NI..

farah hairuddin said...

adelia mmg x tido dalam buai ke?senangnya tidur..

mRs mysarah said...

adelia dh makin jelita. booking buat menantu buleh? agagagaga

gincuitumerah said...

salam..comey je adelia duk kerusi tuh..kt mne ye u li kerusi duduk tuh..my daughter pun dah 5 months..teringin nk letk die kt kerusi duduk tuh..
tq

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016