22 June 2012

review tempat makan :: steamboat antarabangsa bangi.

assalamualaikum.. hye peeps.


sedap,marveles,delicious!! dan yang paling best BERBALOI.

cerita pasal p makan steamboat nie dah berkurun..husband bawa makan sebab aku dah lama kepingin.

steamboat antarabangsa terletak di bandar baru bangi dekat oldtown...xpandai sangat nak bagitau secara detail..kedai dia sebelah wong solo ka apa ntah...

aku p 3orang,husband,aku dan anis..anis nie sepupu husband.study di UKM..1st time aku jumpa anis.husband ada 100++ sepupu kalau tak silap,sebab ada dua tok.tok sarah dengan tok pondok..

hye kawan anis!!! :)..hihih..nanti ada masa free kita keluar makan sama-sama okeh! ^_^

kami sampai dalam pukul9 malam kot...sampai-sampai anis p cari meja..aku dengan husband kalut dok setting nur adelia.

makanan dia memang best-best..tapi sayang..aku p lambat..kedai dah la ramai..dan steamboat nie tutup jam 11..so makanan yang dah habis memang lepa xrefill la kan..so sapa yang nak p better p petang..baru puas.

1kepala RM25.makan sampai muntah.dia ada daging,kambing,ketam,sotong,ayam,ikan...daging dengan kambing lepa marinate..sedap gila!

kambing,daging,ayam yang dimarinate..
ayam yang xdimarinate pun ada..




fokussssss...


kepah fresh lagik ok..
sedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap



jaga anak..
mak nak makan macam naga..
hhahaha



anis pun kusyuk makan..



yumyumyumyum...






yummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....


sapa yang nak p..
p la..
sedap sangat...
tomyam dia sedap..
sos dia sedap...

^_^

tata.

5 comments:

nanakimie said...

hehe...member nana baru sebut pasal tempat ni semalam,plan nak p,tp xtau jalan:) maceh review,lg buatkan nana nak p^-^

farah keifli said...

dtg kelantan makan chimchum..besttt!!!

deno said...

wah bestnya! lama tak makan steamboat! :)

Siti Shuhadah said...

bestnyeee...

cikcoklat a.k.a Haiza said...

ohh dah len eh..dl mkn 1st depa bukak..not bad la..

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016