28 June 2012

Nur Adelia dah 4bulan. yihhhhhhhhhhaaaaaa.

assalamualaikum.. hye peeps.

sat ja nur adelia dah umur 4bulan.rasa macam baru beranak ja dekat dia...hihhii..sehingga kehari ini nur adelia still bf..^_^.setiap hari,bila makan..niat biarlah makanan yang aku makan menjadi makanan yang berkhasiat untuk adelia.sehabis baik cuba untuk hindarkan rasa stress.

husband p outstation 4hari pun,aku cuba try tak mau stress sebab tau yang ada girl join..kahkahkah..aku nie cemburu boleh tahan ok. T__T. tapi demi nur adelia..aku cool ja..sebab aku tau..bila aku stress..nanti susu xda..kesian dekat adelia nanti susu xkenyang.

so tolong jangan buat aku stress..kena bagi aku happy ja..hihhihi.. ^_^

apa perkembangan nur adelia??..

1.dah boleh capai barang.bila aku baca kata MENGAPAI BARANG adalah perkembangan yang penting pada anak..memang aku selalu cuba-cuba sua mainan dekat nur adelia..nak tengok dia capai or tak...masa xmasuk 4bulan..kira masa awal 3bulan memang dia xmencapai..sua p la...tapi bila hujung-hujung umur 3bulan,dia dah mula mencapai...even slow motion ja...

aku sua-sua mainan,sua tangan tepi tangan dia..tapi tinggi sikit..so aku tunggu dia punya respon...n memang dia capai.. ^__^ gembira hati mak nak..

2.boleh menjerit...hshaahahahaha..dia dah keluarkan suara dia dengan nada kuat..kadang macam menjerit..itu pun satu perkembangan yang penting.

4.dah tau geli...aku dengan husband dok geletek tapak kaki dia...geletekg perut...hihihi...memang dia macam geli.tapi dia xtau nak respon macamana...hihih..

5.dah boleh control kepala.ini paling aku suka! :)..dah tak henjut-henjut dah kepala...hihihihidah boleh duduk sebab dah boleh control kepala.jangan sesekali dudukan baby yang belum kuat tulang belakang kepala dia...

cuma adelia still tergagau-gagau lagi nak meniarap.dia xpandai nak tune tangan yang dia tindih tue..bontot dah boleh angkat dah..hihihih..

tata.

2 comments:

aTy _faRed~ said...

besh kan tengok perkembangan anak..:)

cikbintang said...

yeay...ley tmbh gmba adelia 4bulan kt gmba sblh ni =)

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016