12 June 2012

Klinik perubatan homeopaty hasan di PKNS tingkat 2,bandar baru bangi.

Klinik homeopati nie la yang aku google dan ada sorang kakak nama elyana dekat fb bagitau nama klinik nie.

So aku terus telefon dr hasan tue ,0389267831.

Aku : salam doktor,saya nak tanya klinik doktor bukak sampai pukul berapa ya?

Dr hasan : wslm..klinik saya bukak sampai pukul 6petang saja setiap hari.

Aku : hari apa ya doktor tutup klinik?

Dr hasan : hari jumaat untuk pesakit y ada temujanji saja.sabtu bukak,ahad cuti.hari lain semua bukak.

Aku : kalau nak p klinik doktor kena buat temujanji ke?

Dr hasan : xpayah,kamu boleh terus datang.

Aku : terima kasih ya doktor.


Habis ja sembang,aku dah gelisah.sebab esok tu hari jumaat.macamana nie???..adelia batuk dah kongkongkong dah..siap ada bunyi kahak.


Nak dijadikan cerita,aku p juga terjah hari jumaat tue..pukul11.15pagi sampai dekat klinik dr hasan.

Masa sampai tu,ada seorang pesakit ja.memang rezeki nur adelia...dr hasan ada.

Daftar.pastu masuk check.

Dr hasan check guna jari dia ja.dia basuh jari dia..dia masukkan jari hujung sekali tu dalam mulut nur adelia.nur adelia relax ja..hahaha..siap nganga..

Dr hasan : air liur pekat..lidah putih...ada kahak..

Pastu dia pegang belakang kepala adelia dekat tengkuk tue..

Dr hasan : kelenjar xbengkak..xdemam...


Terus dia bagi ubat...sebelum tu dia tanya aku

Dr hasan : baby minum susu apa?tidur kipas ke aircond?

Aku : tidur guna kipas kaki tu..minum susu badan ja.


Dr hasan : ibu kena pantang nescafe,kopi,bawang ais batu,cuka,bawang mentah,air kelapa,bahan pengawet.


Pastu sambil ambik ubat sambil sembang dengan dr hasan tue.

Dr hasan : selamat harini saya ada..selalu jumaat saya xada.kalau xada temujanji jangan datang hari jumaat.


Aku : anak berkahak teruk tu yang mai gak..lepas ni buat temujanji la dengan doktor la.doktor,saya dok bawa anak saya p cucuk tiap2 bulan tu..bagus ka?ka makan hemeopati ja?

Dr hasan : ikut buat apa cara yahudi tue..anak saya ada 20 orang..bini pertama 9orang,bini kedua 11 orang..sorang pun anak saya xcucuk .sehat elok susah sakit..saya bagi hemeopati ja.anak perempuan saya baru ni beranak dekat rumah.


Aku : *muka kia*..

Dr hasan : anak demam bagi ubat homeopaty ni saja..sakit bagi..xsakit xpayah bagi...ubat doktor kerajaan bukan bagi lega..dia cuma hold saja..


Aku : baiklah....


Hhehehe..part kena setempek kata ikut yahudi tu memang aku muka habeh kia..hahaha..


Aku pun tengah search lagi pasal homeopati nie..ada jumpa 1forum..memang ramai yang cakap bagus..ada juga anak orang yang mak ayah memang pakar homeopati..


Aku nak try maintain bagi nur adelia makan ubat hemeopati ni bila xsehat.

Effect pada baby memang cepat..hari ke5 masa p jumpa dr hasan nie,nur adelia batuk ja..tapi xselesema..kira kahak tu dok keras la..tapi bila makan ja sebijik..terus bersin keluar hingus belambak-lambak.terus selesema..

Botol pertama tu kena 1/2jam sebiji..malam tu terus demam...mata sembab ja sebab selesema kan..tapi lega sebab xada bunyi kahak.sebab semua jadi hingus.

Taik nur adelia pun memang jadi lendiaq banyak gila.maybe sebab bila batuk,kahak tu nak keluar..tapi nur adelia kan xpandai nak ludah buang..so dia telan..kahak yang ditelan akan masuk dalam usus n diproses jadi taik.

Hari ke6 tu(hari ke2 makan ubat hemeopati) memang kurang banyak.demam pun dah kebah.tidoq xbunyi..tidoq lena..


Ubat homeopati nie jangan pegang dengan tangan ya.cara bagi baby dr hasan tu ajar kena bagi hancur dalam kertas bersih warna putih ..


3botol ubat+concltn kena RM18 sajo. :)
Ubat bagus no drug,cepat buat baby sehat...murah..

Apa lagi mau?...heheh


Cuba la ya...:)

Tata



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

6 comments:

**kami~nak~tawen** said...

info bguna..naty kalo bby anis sakit leh try bw p situ...murah pun murah..huhu

Mimy Hamid said...

eh murah la...area umah akak ada homeopathi kat kg baru..nnt demam pi sana la..tq

eRzA said...

hye..1st time nk komen page ni...sbb kebetulan my family amalkan ubat homeopathy...sy dr kck mmg xde amik sbrang suntikan kecuali mse lahir sbb time tu dktor suntik gak w/pun papa sy dh bg surat xbenarkn...actually mmg byk kebaikkan & yg penting pantang2 tu kne ikt baru berkesan...sbb dia ubat semulajadi..ade certain2 yg larangan dia tu mmg contra dgn ubat...care mkn tu mmg camtu utk bb dan kanak2...gud luck ye...papa sy bancuh sndiri je disamping rawat org skit kt umah...syukur sbb dh tau ni dr dulu lgi...(^^,)

nanakimie said...

wah,bagus bagus,murah pulak tu..cian adelia batuk2 ye...huhu...

qasqas said...

salam ...
homeopati itu memang bagus...
sy sendiri pengamal homeopati juga...waktu sy kecil sy hanya dpt suntikan BCG shaja...seterusnya mak sy bagi sy makan homeopati...alhamdulilah sy tidak pernah kena demam campak atau cacar atau chicken pox...alhamdulilah..anak sy juga sy bagi homeopati...alhamdulilah stakat ini anak sy tidak pernah kena demam campak atau cacar..minta dijauhkan...ubat homeopati tidak berbahaya...terdpt banyak cawangan terutamanya di kg baru..ada 2 klinik homeopati disana...yg selalu sy pergi pusat perubatan homeopati tajudin..harga amat berpatutan..:)

Nice said...

good info. terima kasih..nak cuba jugak....

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016