Followers

setahun sudah aku kawen dengan mohd noradli yusop.

assalamualaikum.. hye peeps.

30.4.2012,genap setahun usia perkahwinan aku dengan husband.rasa macam baru bulan lepas kahwin..hewhewhewhew...

dalam nak masuk setahun,kami dah dikurniakan baby comel yang diberi nama nur adelia.dah 2bulan 7hari umur adelia.makin pandai senyum dan pandai respon bila ibu dengan ayah dia sembang dengan dia. ^__^

dalam masa setahun nie,macam-macam yang aku belajar.sepanjang setahun nie,nak kata gaduh terok tue ada sekali kot..hewhewhew...yang lain semua baik-baik ja.dalam perkahwinan,xada yang mudah.tapi kita kena belajar jadikan sesuatu tue mudah.

aku bila masuk ja bulan 4,memang hari-hari dok pikiaq pasal aniveseri nie...mula-mula plan nak buat dan bagi something untuk husband.tapi disebabkan aku kopak..HAHAHA...so xada apa...T__T

sehari sebelum 30.4,aku dah tanya husband...

aku : b..esok u plan apa..
dia : esok i keja...nak plan apa?HAHAHAHA.. *gelak syaiton!*
aku : ????????...urm xpa la...

husband meneruskan gelak syaiton dia..HAHAHAHA

so kemarin,aku pun semangat la buat nasi ayam...dah lama xbuat.sekali dah masak semua,husband kata dia dah ada plan untuk dinner.

memula ingat dia main-main..bukan boleh caya sangat...dia suka pekena aku.. =.="

sekali betoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....senyum panjang aku.

tapi husband jamah juga nasi ayam yang aku buat.xjamah sakgi aku sentap..HAHAHA.. :p

lepas dah makan nasi ayam,siap-siap,tukar pampers adelia,time nie adelia tidur..so senang la kami suami isteri siap. ^___^


siap-siap nak dating bertiga.
^___^

husband kena paksa snap gambar..
aku : u p berdiri dekat situ..nak snap gambar..
dia : hahaha..sat2 nak ambik cap...

dah snap gambar dia..
aku : u snap gambari lak..

 1minit kemudian..

aku : ala...xmau snap macam ni..nampak i gemuk pendek.
dia : style apa gemuk pendek...hahaha

=.="



kami pun gerak dari rumah dalam pukul 8lebih...terus ke DOME. sebab susah la nak jalan-jalan dulu dengan anak kecik...adelia masuk ja kereta terus aku susu biar dia kenyang.bila kenyang dia xmerengek.^__^ boleh la ibu dengan ayah minum/makan dengan sewenang-wenangnya..hihihi

DOME alamanda nie baru buka,so servis dia sangaaaaaaaaaaaaaaaaaat slow.bayangkan husband makan dah licin,aku punya makanan baru kemut nak ssampai.TAAAAAAPPPPPIIII,pekerja dia semua friendly..so makanan lambat sampai pun rasa ok ja...sebab pekerja dia baguih2..makanan memang sedap marveles!

apa yang aku makan?

1. citron press RM11.50
2. spicy olio beef RM23.00
3. catch of the day RM26.00
4.lemonade berry  RM11.50

makanan sedap.aku makan nasi tue..tapi kesedapan nasi tue xdapat nak fight dengan kesedapan pasta yang husband makan..gila sedap!

husband dah pesan,nak makan apa...order ja....jangan tengok price makanan..hewhewhewhew..aku nie stock alergik sikit tengok harga mahal-mahal.rasa macam rugi...tapi husband cakap sekali sekala  apa salahnya...baiklah en.suami.heehe.husband makan xhabis pun pasta dia,aku sapu bagi habis..husband makan nasi aku tue sikit.

adelia masa aku makan,dia dah terlentok dah dekat riba ayah dia...sebab dah bosan main sorang-sorang dalam stroller..

husband buang tebiat..
dok rokok sambil dok bbm aku..
=.="



makanan den belum sampai..
masa nie adelia dah merengek..
sebab mengantuk..
husband ambik dia dodoi-dodoi sikit
terus lena.
nak dodoi adelia kena sambil berdiri jalan-jalan..
husband pun tawaf la dalam DOME nie..
selamat la dah tak ramai orang.


time nie adelia tengah qalit tengok fan kecik tue pusing..
saja bagi pusing bagi dia qalit..


sudah ja makan,
terus jalan balik
^___^

untuk husband,
terima kasih kerana memilih saya sebagai isteri.
saya sayang anda dunia akhirat.
xoxo.


tata.



p/s : nak resepi nasi ayam boleh KLIK SINI