11 May 2012

Restoran western yang sedap:: Restoran Sharifah Bangi #3

assalamualaikum.. hye peeps.

malam haritu,husband ajak makan luar..so kami ke bangi..sebab dekat sana kedai makan belambak.area-area redwok dengan austin tue la...nak habaq location dia betul-betul xtau..

kami ke restoran sharifah.masa sampai tue kedai tue sepatutnya tutup pukul11malam..tapi masa sampai tue 10.45malam.selamat boleh lagi order makan.masa aku sampai pun ada 1family baru sampai juga..

so orderrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

1.carrot susu RM4.00
2. chickensizziling RM10.90
3. steak RM11.00
4. teh o ais RM2.00


makanan dan minuman aku bagi 9/10..kuah blackpepper dia memang paling sedap pernah aku makan..licin ok..boleh makan macam tue ja..sedap gila!!memang berbaloi la...murah pun murah.

masa makan dekat sini adelia behave ja..hihihi..qalit tengok lampu dekat fan kecik dia tue...*__*

my honeystar.

adelia diam main sendiri ja sampai kami habis makan..^___^ . masa kami baru sampai kedai makan nie..ada sorang makcik nie dengan 2orang anak lelaki dia tengah tunggu order sampai..kita aku baru cecah pijak lantai kedai tue....terus dia tanya..

"anak berapa bulan tu dik?"..

aku jawab " 2bulan nak masuk 3.."

dia cakap " eh berani bawa keluar malam-malam.."

aku : ???? -.-" tapi aku senyum la..


pastu kami duduk sebelah meja lepa,pastu husband tanya "makcik tue cakap apa?...aku habaq la apa makcik tue cakap..makcik tu dalam lingkungan umur 50++ macam tue..

husband tanya:: pasepa xleh bawa keluar ka??

aku : maybe takut kena embun kot...dalam quran xdak pun tulis xleh bawa baby keluar malam..hewhewhewhew..

maybe makcik tue takut kena embun or kena gangguan...tapi kita xkan la nak minta or ingat benda bukan-bukan ye dak..

xakan ada apa-apa jadi selagi tanpa izin allah..so xyah la saiko takut teruk sangat...kalau allah nak bagi jadi,duk dalam rumah pun boleh jadi ......

apa yang mak ingat,rasa,cakap adalah doa untuk anak..aku tak pernah ingat,cakap or rasa yang anak aku akan kena gangguan..kalau kena itu kehendak allah..

pastu masa makcik tue blah,dia pandang ja kami...dah macam jakun..HAHAHAHA..anak aku comel lettewwwwww..hewhewhewhew.


tata.




2 comments:

Mimy Hamid said...

biasa baby suka berjaga malam dengan baik nya mesti masa pregnant selalu keluar malam kannnn...hihihi macam akak gak la..pregnant tgk wayang midnite la...so Fayel tgh malam behave...takpe niat baik aje..jgn lupe bawa juga ayat kursi di samping baby

deno said...

wah best! :) adelia comellllllll!

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016