7 May 2012

Adeliaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......

assalamualaikum.. hye peeps.



rasa macam tak mau  bagi adelia besaq..nak dia kecik molek macam nie ja...bila besaq dah xleh nak cium-cium sangat dah..xleh nak gomoi-gomoi tanpa dia cakap" xyah..xyah"...HAHAHAHA.

sekarang nie buat la apa pun kat dia..dia RELA.ahahaha..

aku selalu sembang dengan adelia.

aku :: "adelia xyah besaq la..xsyok la nanti adelia besaq...mak xleh nak cium-cium kamu dah macam sekarang.."

adelia :: ooo..aaaa..ooo

aku :: "ya...mak tau..tapi nanti adelia mesti xsuka sangat mak dok cium selalu.."

adelia :: aaaa..oooo..maaaaaaa

hehehe..adelia acah-acah paham ja...^__^

adelia sekarang dah pandai "sembang" dengan aku n husband.senyum tue xyah kata la..bangun tidoq pagi-pagi ceria ja muka dia tengok kita senyum-senyum sampai nampak gusi..hehehe..i like!

sekarang waktu malam adelia memang akan tidur.tapi part nak dodoi dia tidur tu memang mencabar.macam nsk berperang ooooo...

situasi masa nak dodoi adelia tidoq

adelia :: wekwekwekwek *menangis*

aku :: syyyhhhh..xmau merengek....mengantuk tidur la..

adelia :: eik..eik..eik...*mengeliat*

aku :: la ila ha illallah....*sambil tepuk2 paha dia*

adelia :: mmmmaaaa..aaaaa...ooo..aaaa..maaaa *ikut kita berzikir sekali*

=.=""


setiap hari,lepas mandi,lepas susu..aku akan bukak buku untuk adelia.waktu sekarang,aku cuma tunjukkan warna hitam dan putih untuk dia.sebab baby akan tertarik dengan warna hitam dan putih diawal umur 3 ke 4bulan. *aku tau pun sebab aku baca artikel dekat babycenter*

so aku memang akan tunjuk warna hitam dan putih berselang seli...kalau nampak dia macam nak boring,aku bukak warna lain pulak.^__^ .sambil tunjuk warna,sambil buat bunyi kucing...bunyi ambulan..bunyi kereta..HAHAHAHA...adelia akan senyum-senyum...tengok warna hitam putih.


sekarang nie,aku bila bercakap dengan adelia aku guna macam-macam intonasi suara.tapi yang aku perasan,kalau aku cakap bunyi macam serius ja..adelia akan menangis. T__T

so kena cakap gedik-gedik..gelak-gelak..senyum-senyum..nanti dia akan jadi seronok pastu senyum-senyum sambil mulut dok bunyi..o000..aaaaa...mmmaaaaa..mmmmm..

kalau acah-acah pegang pipi dia..picit-picit dagu dia...silap haribulan boleh dengar dia gelak kuat....hehehe..tapi yang tue jarang-jarang sekali la..

adelia paling suka sembang dengan ayah dia.ada saja benda dia nak cerita kalau ayah dia dah start bukak mulut..hehhehe...seronok tengok. ^__^.

nanti aku sambung lagi...adelia dah menangis...nak mandi!weeeeeeeeeee...



bye-bye.



9 comments:

Ina Khairina said...

alahai adelia ni...makin besaq makin bertambah comeiii

cik asam jeruk said...

ya Allah comelnye adeliaaaa..! geram tgk pipi tu..hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wahhhh...dah pandai ye dia....

Fatin Khadir said...

Comeiiiiiiiiiiiinyaaaaaaaaaaa......Geram nengok, nak gomoi2 gak rasa... Muka cam piya.....

~ NANA ~ said...

she's soooo beautiful la piya...putih!

Cheyan said...

comeeeiii sgt, putih melepak...hehehe...pandai dah dia respon2...

LynN LoLa~~ said...

comey sgt laaaaaa adelia ni. geram! memang nmpk ikot muke kak safiyyah :D

gadiest ❤ said...

comelnyerr adelia..!!
cam nak cium-cium jepppp!!

☻UsaGi NaNa☻ said...

comel!

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016