18 April 2012

supplement yang sesuai untuk mengelakkan vagina kering dan keputihan melampau selepas bersalin dan berpantang.

assalamualaikum.. hye peeps.

ini boleh dikira testimoni dari aku juga la untuk produk shaklee.sebab aku sendiri makan dah dekat 2bulan.result memang TERBAIK la.aku start makan produk shaklee masa hari ke 5berpantang.

aku ambil full set shaklee untuk penyusuan.untuk banyakkan susu alfafa adalah salah satu pil yang bila kita makan memang susu akan banyak,keputihan akan kurang dan vagina xkering bila having seks.

kebaikkan alfafa :

1.mengurangkan keputihan.
2.mengurangkan sembelit.
3.merapatkan vagina.
4.melawaskan kencing.
5.milk boosters.
6.melancarkan peredaran darah.
7.mengelakkan vagina dari kering dan dapat menyelesaikan masalah wanita yang lain.


alfafa nie sejenih tumbuhan,kalau makan rasa macam sprulina.tapi alfafa ni panas.dia akan buat kita berpeluh,memang panas la.tapi xeffect baby dengan syarat kena minum air masak banyak.

so aku dah tak risau pasal keputihan dan masalah vagina kering masa make love.bila xada masalah keputihan,miss V kita pun xberbau busuk or apa. ^___^

TAPI,alfafa or sebarang produk yang ada alfafa,kena tunggu baby sembuh 100% dari jaundis.baru boleh start makan alfafa.sebab alfafa ni panaskan..masa baby jaundis benda or makanan yang panas badan macam jamu,halia,rempah ratus memang kena tinggal.

macam aku sendiri,kak hasnita dah cakap awal-awal yang alfafa kena tunggu anak sembuh 100%.itu pun aku bagitau condition aku sebelum aku ambik supplement shaklee,aku cerita habis-habis history adelia semua.

adelia jaundis sebulan,bila pakar kanak-kanak confirm yang jaundis adelia dah xada,baru aku start ambil. ^___^.

sharing is caring.

tata.

3 comments:

Mimy Hamid said...

memang panas ..akak try set trial..baby cirit la

safiyyah osman said...

saya adelia xcirit ..maybe sbb mnum ayaq byk kot...tp mmg pnas gila bdan...

~ NANA ~ said...

betol2...kalau anak ada jaundis, jgn mkn alfalfa...tunggu dia baik dulu :)

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016