25 April 2012

Nur Adelia 2bulan.

assalamualaikum.. hye peeps.

macam tak percaya adelia dah masuk 2bulan.sepanjang jaga adelia nie,masyallah perasaan tak dapat nak gambarkan.walaupun malam-malam adelia susah tidoq...hewhewhew

sekarang,tiap kali nak masuk tidur husband yang dodoi dia.aku lena sat.kadang sedaq2 husband dah terlena dekat adelia..adelia kalau ayah dia yang dodoi mau tidoq..kalau mak dia dodoi ayooo..dok ajak bersembang dengan nak suruh dukung ja.

kemarin bawa adelia p kk salak tinggi untuk cucuk 2bulan.almost 3jam juga tunggu sebab aku tak ada buat temujanji..timbang adelia dengan ukur tinggi..

my honeystar.
^________________^



adelia good girl..timbang xbunyi suara...ukur pun xberbunyi..relax ja dia ...^__^

berat dah 4.5kg,tinggi 55cm.

ramai yang tegur adelia nampak besar..kebanyakan ingat dia umur 3 4bulan...tapi aku nampak adelia kecik ja...nurse pun tegur kata nampak besar. ^___^

masa jumpa nurse,nurse tue check perut dia..check dia respon pada kejutan ka dak...nurse cakap adelia sangat cepat respon.hehehe..gumbira hati kami suami isteri.

adelia pandang ja nurse tue...sesekali ja dia merengek...

semalam nurse explain pasal suntikan tiap-tiap bulan..so kemarin dipanggil suntikan 5serangkai.dan akan demam.aku minta ubat demam siap-siap.

ubat demam tue sekali dengan tahan sakit.bekas cucuk tu aku balik tuam dengan air suam pulak,ikut macam mak tiri aku ajar.

part nak bagi adelia minum ubat 50senang,50susah..hehehehe..pandai dia luah..tapi habis juga.^__^

aku bagi guna bekas macam cawan kecil tue,aku dah belajar dulu bagi adelia minum guna bekas macam cawan tue masa kena tahan wad dekat sp dulu.nurse dekat sana ajar sekali terus aku boleh follow.mula-mula dulu takut juga..tapi ddah lama-lama ok ja rasa.cuma kena slow-slow..


adelia sekarang dah pandai senyum nampak gusi dah..^__^.dah pandai nak sembang.aku cakap dengan dia,dia pun macam respon..hihihi.lawak pun ada.

aku asyik ia kan ja apa yang dia cakap macam aku paham..hihihi..adelia pun macam paham ja apa aku cakap sebab dia respon tiap kali aku abis cakap dengan dia sambil senyum-senyum..hewhewhew..

seronok ada anak..tapi kena tahan part-part yang dia susah tidur,suka merengek tu jala..tapi bila pandang ja muka anak..ya allah..hilang semua penat.

itu jala yang aku nak kongsi.

tata.

12 comments:

cik alin gedik ! said...

adelia comel sngat !!

hewhewhew ! =D

PUAN SUE said...

aqilah 4.9kg..samelah cucuk 2 bulan dah.tp su xbg ubat demam tu..nurse kata klu nmpak cam nak demam br bagi..Alhamdulillah aqilah antibodi dia kuat.

~ NANA ~ said...

comelnye adelia...mcm muka piya la...hehe

Cik Dania said...

Ya Allah,comey nya adelia..mulut dia tiga segi lah! comel nyaaaa! ;))

Hana Soffelia said...

Comelnya Adelia, dh 2 bln. Jap je masa berlalu. Moga Adelia sentiasa sihat.

Mila Ahmad said...

ala cutenya adelia nie.

nanakimie said...

comey:) bambam lagi,hee...

Musafir Melayu said...

Assalamualaikum,

This gonna ruin my EGO but I'm going to say this.....

"COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL TO THE MAXXXXXXXX!!" >.<

Subhanallah, semoga Adelia ni sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik dan dapat dibesarkan dalam suasana yang baik dan bahagia! :)

D Yatie said...

Arissa umur 2 bulan org kata 4 bulan...huhuhuhu...Kalau saya pulak, setiap kali lepas Arissa cucuk, saya terus sapu vicks..Alhamdulillah...

Nur Adelia Comel!

farah keifli said...

comel adelia!

nanti baby nak masuk 3bulan dia akan tido lena..sampai kita rindu saat berjaga dengan dia..hehe

ana liyana said...

comelnye...!!!! geram tgk bibir ngan pipi adelia.

veesakura said...

comel sungguh! rasa nak kiss2 pipi tu. hehe

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016