13 April 2012

Nama krim untuk jahitan bersalin yang tertetas.MUST HAVE!!

Sebetulnya dia bukan krim,tapi jelly..sejuk ja kalau kita guna.

Just guna besar 5sen ja.tapi guna just kalau jahitan tu tertetas sikit..tapi kalau banyak pun guna jala kalau takut jumpa dr.

Macam aku tertetas dalam 1inci kot.so aku guna 5hari macam tu terus dah macam bercamtum.dia macam gam.

Aku sapu tiap kali lepas mandi.tapi aku tunggu bekas tetas tu dah betul-betul lega.

Kira bahagian lain dah bercamtum elok..sebab kalau x,aku xberani nak kangkang.seriau!!

So,masa aku sapu jelly nie,memang bahagian bawah(aku tertetas bahagian atas) dah bercamtum elok dah.cuma hat bahagian atas tu ja la kita akan nampak dia terbuka xbercantum.

Tapi ni dah ok :).cuma nak tunggu hat bahagian dalam pulak la..sebab still rasa ngilu lagi kalau aku kencing bukak paha sikit.

Tapi aku tanya makcik aku,dia cakap normal.memang akan rasa ngilu sikit.

So try cari dekat farmasi or mana-mana..kot2 la kat farmasi hospital ja ada kan.

Harga semua aku xtau,sebab aku dapat free..

Tata.

8 comments:

ZYASH said...

Save image nak betau kat member coz dia tgh pantang sekarang... thz for sharing.... =)

Kami said...

ape nama krim tu?

Honey_dear said...

segera mencarik~ aiyo..sengsara..

Ady Ain said...

dkat klinik luar pon ade jual..

Anonymous said...

sori.. sy nk tanya yg tertetas tu kt laluan drh tu ke?sbb sy kt situ mcm xbercantum je n melecet..bng pun ada lg kt dlm tu.. doktor bg krim neomycin.. krim yg awak pakai tu brp hr leh nmpak kesan?sy sbnrnya risau xbercantum balik..

sy search krim tuk jhtn terbuka td nmpak blog awak.. thanks 4 sharing.

safiyyah osman said...

Hye anon.. sya tertetas dkt tmpt nurse gunting tu...jdi terbuka..tp xmelecet..or xrsa sakit pun msa tbuka... mayb awk suka jln kepit kot..cuba jln bka kaki skit.. krim y sya pakai ni lmbt kesan dia...until now bekas tetas tu ada lgi y xcantum...ambl msa lambt utk cantum..tp jgn risau..akan cantum semula sbb isi kita ni hidup...

Anonymous said...

Nk tnya luka awak dh ok ke? Krim tu berkesan tak? Zila

Anonymous said...

Memang akan bercantum ke??risau org ckp xcntum smula?

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016