26 April 2012

Elok atau tidak cuci bontot dan kemaluan baby dengan wet tissue?ibu-ibu jom kita share ilmu sama-sama.

Aku memang boleh dikatakan all the time guna wet tissue bila cuci bontot dan wiwi adelia.cuma time mandi sahaja aku cuci guna air paip.

Cara aku cuci,bahagian cuci bontot aku xakan p cuci wiwi dia..kira aku xcampur la..

Tapi dah nak masuk 2minggu aku tukar xcara cuci bontot dengan wiwi adelia.aku hanya guna wet tissue tu waktu tengah malam saja.kira dari pukul12-9pagi aku guna wet tissue..yang lain aku basuh guna air paip.

Sebab aku rasa dan takut wet tissue tu bawa effect xelok untuk wiwi adelia dengan bontot dia.

So sapa yang ada story nak share..ada cara lain ke...meh la share...

Sharing is loving..hehehe :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

4 comments:

farah keifli said...

umar tak sampai 2minggu guna wet tissue..bila ibu dia rasa gagah sikit nak gerak,terus lupakan wet tissue..rasa tak bersih je guna wet tissue :)

Nurul Aziz said...

Baby dah 3bulan masih guna wet tissue, lap-lap, lepastu spray guna botol penyembur air tu. Hehe.Belum terel nak direct basuh kat paip.

**kami~nak~tawen** said...

penah tgk biras anis pakai wet tisue smpai anak die 2 taun..tekejut tgk.sbb tyme tu anak die poopoo..die just cuci kai wet tisu je...pdhl tyme tu kt umah die..bkn kt soping kompleks ke hape..rs geli plak..sbb anak die dh 2 taun..dh mkn mcm2...kalo baby ok lg..lg rasa bersih kalo cuci guna air... :))

deno said...

elok je rasanya sebab my kaklong guna wet tissue jugak.. then bila anak kaklong dah besar dlm umo 2 tahun still guna wet tissue, tapi lepas dah kesat, kaklong basuh dengan air pula... :)

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016