14 March 2012

Suppliment yang aku ambil masa berpantang.

Aku xambil jamu,xpakai barut..sebab jamu kan panas,adelia pula sampai sekarang still jaundis..

Barut pulak aku xpakai sebab barut aku barut herba,takut pulak nak pakai,sebab takut badan adelia jadi gatal-gatal pulak kena herba tu masa aku dukung susukan dia.

Adelia pulak jenis malam xmau duduk atas tilam dia langsung,nak tidur atas dada aku ja sampai ke pagi.

Aku cuma makan set shaklee tue saja.

1. Shaklee vita-lea - mengandungi 12vitamin 7galian yang diperlukan oleh tubuh badan,lengkap dengan zat besi.

2.Shaklee vita-c - mencegah kelenjar daripada rosak dan berdarah.penting untuk pembentukkan kolagen dan bertindak sebagai anti oksidan.

3. Shaklee B-complex - baik untuk urat saraf,membantu untuk meningkatkan pertahanan badan,membantu mengurangkan stres dan bertindak sebagai penenang.

4. Shaklee ostematrix - mengandungi vitamin D,calcium,magnesium,zink,copper,manganese,boron.

5. Shaklee alfafa complex- raja segala tumbuhan.membuatkan sistem badan berjalan lancar,sebagai milk booster pada yang menyusukan anak.membantu dalam hal kewanitaan dan menyelesaikan masalah keputihan.

6. Shaklee energizing soy protien - untuk buat badan kuat dan bertenaga.


Set ni aku beli yang percubaan sahaja.percubaan 1bulan RM 260 kot xsilap..order harini,esok terus sampai.

3hari aku makan,air susu memang kawkaw banyak..tapi dengan syarat,sehari mesti minum 3liter air.

Aku minum lebih.syooooookkkk tengok susu aku banyak..

Dan badan aku pun rasa ada tenaga even tidor kurang dari 4jam sehari..still rasa ada tenaga.

Try la pada yang nak try,beli siap-siap untuk pantang,makan ubat ni lagi bagus dari makan jamu.

Tapi alfafa tu kena hold dulu,tunggu baby confirm jaundis xda baru makan.

Kalau aku,aku rekemen ambil dengan akak hanita,sebab dia explain kawkaw pasal cara pemakanan ubat ni..banyak tanya pun dia ok ja..layan elok.

RM260 tu dah sekali postage ok.

Selamat mencuba!!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

FieZaLieSa said...

mcm nk try jugak shaklee esp 2..

dear, meh jengok blog sy pasal jaundis..kot boleh kurangkan jaundis adelia..

http://fiezaliesa.blogspot.com/2012/03/ubati-jaundice.html

ana liyana said...

pia.. ana nak try makan shaklee juga.. tpi x tau nak ambil supplement yg mane.. boleh bagi ana link mane2 source x? sbb ana masih lgi google sebanyak info yg mungkin.. thanks.

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016