iklan berbayar. 50/month








Petua untuk mudah bersalin. MUST READ!! *bacaan wanita berkahwin dan mengandung sahaja*

assalamualaikum.. hye peeps.

petua yang aku dapat dari seorang kakak dan sangat MUUUUUUUJJJJAAARRRRAAAAABBBB! hehehe..

pengalaman aku sepanjang follow petua nie,memang aku mudah bersalin.xkena seluk banyak kali...sebab aku p hospital,aku dah bukak 8cm..dalam masa kurang dari sejam aku dah bukak 8cm.

macam kakak katil sebelah aku tue,dia datang hospital dari pukul2pagi,aku dah beranak dia still xberanak..dan still bukak 2cm..

aku xminum air selusuh...xminum akar fatimah...aku follow petua yang mengeratkan kasih sayang suami isteri..hewhewhew

petua dia..

make love atau kata pasarnya romen/bersetubuh dengan husband anda sekerap yang mungkin bila dah masuk 36weeks ++.

kalau boleh seminggu 2 or 3kali..lebih lagi bagus...tapi jangan la hardcore-hardcore...sakgi jadi macam lain pulak..make love dengan cara slow n steady...

posisi masa make love macamana??

posisi kalau nak selesa isteri mengiring...suami di belakang...PAHAM?...kira tue satu-satunya posisi yang insyallah paling selesa.make sure lapik perut dengan bantal okeh.

time make love tue,nak tampar_tampar bontot..nak tarik_tarik rambut xda masalah..KAHKAHKAH...tetiba teringat statement ustazah yang suruh layan suami macam pelacur tue...

selama aku make love time pregnant dulu,xpernah la jadi bleeding or apa.play safe la kan...jangan hentam sampai lupa diri.

so petua tue saja aku ikut sepanjang aku pregnant.syukur aku senang bersalin.air selusuh nie kadang dr or nurse marah kalau kita minum xikut masa yang sepatutnya....apa pun doa banyak-banyak.

make sure xada dosa dengan suami.selalu ucapkan terima kasih pada suami...minta maaf dengan suami setiap malam takut ada salah silap.hat nie jangan tunggu masa pregnant ja..dah beranak pun still kena selalu ucap terima kasih dan maaf.

aku,even suami just tutup lampu or buatkan air milo pun aku ucap terima kasih. semoga perkahwinan kami dan kalian kuat.amin.