18 March 2012

pemakanan semasa berpantang.

aku pantang nak kata kawkaw tu xkawkaw sangat.

Makan aku pantang juga.ais memang langsung xsentuh.aku banyak minum air masak.sehari 3liter lebih aku minum.

Tapi bila mai sorang makcik nie,dia kata orang dalam pantang xboleh minum air banyak-banyak.nanti bentan.

Wtfish..kalau aku xminum banyak,macamana susu nak nak banyak..macamana nak rasa ada tenaga kalau air dalam badan xckup.

Pastu dia cakap,kalau makan nasi xboleh tambah..kena makan sepinggan ja.
Masa dia cakap,aku gelak jala.hahahaha.

Aku xboleh sangat dengar petua karut-karut.kadang xlogik.

Ada yang suruh aku ikat paku dekat rambut.hewhewhew..

Masa dalam pantang xpayah la dok rasa nak diet.makan nasi ciput-ciput sebab takut gemuk.

Bagi aku,makan ja makanan yang berkhasiat.ikan,ayam daging..sawi,carrot putih,pegaga..

Time dalam pantang ni la kena pulun bagi baby susu badan kawkaw..bagi baby jadi kuat..antibodi,usus dia kuat..ni x,kalut nak diet..makan nasi sikit..lauk sikit..

Kesian baby..

Aku masa makan,memang doa banyak-banyak.semoga nasi,lauk yang aku makan jadi susu yang lazat berkhasiat untuk adelia.

^__^

Xdapat nak gambarkan macamana perasaan bila tengok susu banyak..tengok adelia kenyang.

Ayam daging xsalah pun makan time pantang,atas badan masing-masing kan.

Aku makan sup ayam,daun pegaga,carrot putih,air milo,air masak untuk bagi susu banyak..tambah dengan set shaklee tu,memang alhamdulillah,susu banyak.


Selamat berpantang pada yang tengah pantang. ^__^

3 comments:

veesakura said...

orang2 dulu2 sibuk nak slim cepat. tu yg makan pon spinggan ja. generasi kita skang ni, pentingkan health baby. maka, memang kena ikut logik la. slamat berpantang piya :)

YanaHime said...

chubbynyer adelia...nampak cam puas jer minum susu...
bila dlm pantang ni memang macam tu laa yg kena hadap...apa yg piya bt tu betul bg akak sebab bl kita BF kena ada air yg banyak dlm badan & kena makan makanan yg berkhasiat jd susu yg kt bg kat baby taklaa kosong semata2 susu jer...

noridaramli said...

Ida pn camtu Ada org ckp jgn mnum air byk Sgt nt bentan to Ida xikt pn...nt by mcm MN....airkurang mcm MN bdan nk Ada susu kan

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016