4 March 2012

Nur adelia admit ward buat kali kedua.

Baru hari tu hapie sebab adelia dah boleh discaj.

Now adelia kena admit balik sebab jaundis adelia naik over 250..

Memula masa discaj bacaan dia 196..aku bawa balik adelia ke rumah dengan harapan kuning dia akan turun n lega.

Esok tu,bawa repeat dekat kk naik 238..ok dah start susah hati.

Lusa repeat lagi,turun 223..

Harini repeat lagi jadi 280!!!!!!

Hospital putrajaya xmau admit adelia sebab bagi lepa xtinggi..kena tunggu 315 baru admit..

Serius aku gelabah.

Husband terus bawa aku,dengan adelia balik kg.sebab dekt hospital besar sungai petani 250 lepa dah admit baby..

Gerak dari sepang dengan husband macam orang gila.risau.susu aku pun xbanyak.adelia macam xcukup air..kesian dia.

Sampai hospital besar sungai petani,dalam pukul10 macam tu.

Last!..aku dengan adelia admit masuk wad..alhamdulillah.

Lega sebab adelia boleh duduk bawah lampu hilangkan kuning dia.

Now adelia duduk sebelah aku macam gambar atas tue.

Kesian tengok,tapi untuk kebaikkan dia..adelia kuat.kuat macam ibu dengan ayah.

Terima kasih husband.kami sayang kamu.

Semoga adelia kuat..dan sembuh dari jaundis.

Tata.

15 comments:

Eliyana said...

salam piya...baby akak pun penah kena macam ni, jaundis tinggi jd akak faham piya mesti susah hati...dr apa yg penah akak lalui, doc akan suruh kita bf baby kerap & make sure baby kerap kencing berak...be strong, ok..jg diri sbb baby perlukan mommy dia..insyallah, piya & adelia akan dapat tempuh semua ni dengan selamat

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

Get well soon baby adelia! Balik kg tu mesti da cepat okay kann :)

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

Get well soon baby adelia! Balik kg tu mesti da cepat okay kann :)

veesakura said...

ciannya adelia..moga cepat sembuh ya sayang..

flying.high said...

Get well soon Adelia! Adelia kuat! <3 :D

NoRr said...

get well soon baby! wow...nak tgu 300 over baru admit??siann anak kan..luckily cepat bertindak balik hantar hospital lain...my baby dulu 225 pun dah admit. xpe, keep breastfeeding ur baby.nt akan turun dgn cepat, insyaAllah...masa my baby admited dlu pun i had the same problem, susu tak banyak, tapi sy pam n pam n pam every 2 hours....after seminggu mmg susu sgt2 byk...

farah keifli said...

get well soon baby adelia..

ibu jangan sedih2 tau..ibu kena kuat semangat utk adelia..

nanakimie said...

semoga cepat sembuh adelia....

Dani Baharim said...

teruskan penyusuan setiap 2 jam. kalau bby tdo kena kejut n bgi munum jugak. main2 skit kt bawah dagu masa menyusu. baru babay bnyak minum. kena set otak piah yg susu piah cukup utk bby. lagi satu piah jgn mkn lagi bnda2 panas. spt lada hitam, halia muda n lain2. set ibu basalin pun jgn mkn lagi n juga ubt hsptal. akak pun dah merasainya masa bby 1st n 2nd. hmpir sblum juga la kuning bby akak ni..

ana liyana said...

be strong...

Shu Shinju said...

cepat sembuh adelia...

Lydia said...

be strong.. byk putus asa susukan little princess.. yakin! insyaAllah..

cik alin gedik ! said...

semoga baby comel sis cepat sembuh ok ..
Ya Allah , permudah kan lah segalanya ...

Husna Hadzarami said...

Nak komen tapi ramai dah bagi nasihat yang sama.

Keep on breastfeeding ye, lagi kerap baby minum, lagi kerap dia kencing and berak, lagi cepat sembuh. Kuning tu akan keluar melalui kencing berak dia tu.

Dulu Ammar Yusuf kena jaundice masa tu kita tengah nipple crack teruk gila, menangis everytime nak breastfeed dia. Tapi Alhamdulillah 1 malam je duduk wad, esoknya dah turun banyak jaundice dia and terus boleh discharge.

Get well soon Adelia! Safiyyah take care jugak k.

umairah said...

get well soon adelia..

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016