15 March 2012

Jahitan aku terbuka.

Tadi nurse mai check adelia,so aku suruh dia check jahitan aku sekali.nak tengok sendiri xberani.

Dia check,dia cakap "dekat bahagian atas sekali tu terbuka,dekat bahagian lain ok,kering elok bercantum".

Aku terus cuak..aku kata "kena jahit balik ka?..kalau tak jahit xboleh?"

Dia cakap "xboleh..nanti jadi luas..ha!.."

Aku sebenarnya dah fobia gila part kena jahit ni..sakit.boleh rasa ngilu kena jahit tue sampai sekarang.

Nurse fariza tu suruh aku p klinik private minta dr check dan dengar apa dr nak kata.

Kalau kena jahit,jahit..kalau dr tu bagi krim..sapu ja krim tu..

Dia rekemen beberapa klinik untuk aku p.haiiisss la..aku takut wei..

Trauma..fobia..aku pulak jenis xtahan sakit.kalau minum air gamat agak-agak boleh cantum balik x isi tu?

Nurse tu cakap,terbuka maybe sebab aku banyak berjalan masa awal-awal dulu..yala mana xberjalan..ulang alik,jalan jauh-jauh p hospital..

Miss V kena jaga betul-betul ..nanti laki lari..aku sungguh fuck bila ada yang cakap macam tu dekat aku..dah dekat seratus kali aku dengar selama aku pantang 21hari ni..

Memang semua lelaki penting poen jaka?..poen bini dah xsedap terus nk cari lain?nak cari poen lain hat sedap?dasar barua la macam tue..

Fakap gila aku rasa bila dgr statement mcm tu..

Lagi fakap bila dok pikiaq pasal jahitan aku yang terbukak ni.seriously,jgn harap aku nak beranak lgi dlm masa terdekat.

Cukup la sorang.



Tata.




Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

6 comments:

('',)pzAEdy~ said...

uishh sis, seriau dgr. huhu. papepun g la klinik ea. takut jadik lain.

Fadzillah Kamarudin said...

biasanya misi / nurse memang akan cakap lagu tu bila sampai bab jait menjait ni...

cam hampeh ja...

ReYNa said...

btul.selalu dengar org ckp macam tu especially orang tua2.tensen giler.laki kite syg bukan sbb tu je kan

♥ ROS ♥ said...

Sabar kak pya jgn marah2 yer.. Bkn untuk suami tp untuk diri kita jgak... Pengorbanan seorg ibu mlahirkan.. Normal la tbuka balik tu, lbih baik dr ibu2 yg bedah perut.. Jahitan kat situ seminggu dh leh baik.. Jgn sedih2... Apa2 msg ros yer... :) cayang kak pya...

Eliyana said...

adui! dengar pun dh segheyau...apa kata try makan buah oren, klu tak lalu ikan haruanlaa...klu mkn dua2 pun lg ok...tp pi check doc dulu...

l.a.d.y.b.o.s.s said...

Akak, sy pn bru abes pntang..arini 51 hr..aritu pn jahitan sy tertetas jgk..nurse mmg srh p jht smula tp mmg xsanggup huhuu..last2 p check kt klinik private..lega bila doc ckp xperlu jht smula sbb just kulit luar ja..doc cuma bg krim sapu n alhamdulillah semua dh cntum..

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016