26 February 2012

Pengalaman Bersalin (Part2)



Sambung..


Aku dengan Eli sampai hospital putrajaya dalam pukul4.20pagi macam tu..

Time nie,aku dok cakap sakit..sakit dekat Eli.5minit sekali aku cakap sakit..

Eli dia boleh dok buat lawak lagi..sampai aku cakap "b..sorry b..I memang xleh gelak dah ni.."

Eli dok gelak..dok cakap aku nampak comey..HAHAHA..motif nampak comey time dok tahan contraction..cover dia punya gabra la tu..hahaha


Masa aku sakit nak beranak adelia,Eli dok cakap yang dia tengah sakit perut nak berak..aku ingat dia melawak..sekali memang betul dia nak terberak.. gabra letteeewwww..hikhik

Pastu sampai jacdepan dewan bersalin putrajaya,Eli turunkan aku dan dia terus bawa keta cari toilet...padahal dekat dewan tu ada ja toilet..tp sebab dah gabra..blur gila..

Aku jalan sendiri pergi dekat depan kaunter,duduk dan daftar.nurse yang layan aku tu sangat baik dan friendly..time duduk tu aku dh xsenang duduk sebab contraction tu dok rasa seminit sekali..muka merah xyah cakap la..

Nurse pun macam tengok aku pelik..dia terus suruh aku masuk bilik menunggu utk check jantung baby..check berat aku. Check tekanan darah aku. Semua ok.

Padahal aku time tu takut ya amat..aku jenis manusia yang xtahan sakit..

Lepas dh check semua,aku dah ulang alik toilet dekat 5kali..tapi xada sorang pun nurse yang datang seluk aku check bukaan dah berada..

Time ni dah pukul5.15pagi..nak masuk kali ke10 mama nak pergi toilet baru ada sorang nurse datang check bukaan sebab dia tgk aku turun naik katil p toilet n aku dh xsenang duduk dh..asyik rasa nak meneran ja... Tengok2 dah 8cm..terus aku kena tolak masuk LR..tu pun mula2 nurse suruh jalan kaki p LR..

Memang la LR tu dekat depan mata..tapi bila aku nk langkah..rasa mcm benda nak terkeluar..aku jdi automatik meneran...makanya depa sorong aku guna kerusi..

Masa ni aku nangis sebab xtahan..sakit wei... Pastu rasa takut...time ni Eli dah dok tunggu dekat kerusi depan kaunter daftar tu..



BerSambung..


Tata.
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016