iklan berbayar. 50/month






Macamana nak halang kucing dari berak merata?please help me!!

Aku xbela kucing..tapi kucing jiran depan rumah selalu datang.

Aku pulak jenis kesian,xboleh tengok kucing dok meow meow..so aku pun bagi makan..dari sekoq,sekarang ni dah 1family pulak yang mai..

Bab bagi makan aku xkisah,memang sentiasa bagi makan sebab kesian..

Tapi yang jadi masalah,lepa suka berak dekat rumput depan pintu rumah..rumah sewa aku ni sebelah ja yang bersimen,sebelah lagi rumput.

Sekarang ni,langsung xboleh bukak pintu rumah sebab bau taik kuat sangat..ya allah..tolong la aku..

Dah tak tau nak buat apa ni...kalau basuh bahagian yang bersimen tu,bila air kena ja dekat rumput tu masyallah bau lagi jadi semerbak..

Dekat bahagian rumput tu,owner rumah nie sengal p buh batu-batu banyak..kira tutup tanah..so kucing tu berak atas batu-batu tu..boleh nampak ok taik dia..

Rindu rumah macam baru mula duduk dulu.. Sekarang ni dah lain..

Macamana nak buat?kena stop bagi makan ke kat kucing-kucing tu?..nak pukul memang xsampai hati..

Macamana nak buat untuk bagi kucing-kucing tu xberak dekat kawasan berumput tu???

Please..help me... :(
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.