11 December 2011

shopping barang baby lagi..

assalamualaikum.. hye peeps.

Harini jalan-jalan shopping barang baby lagi. Suka gila!!tapi disebabkan dah jadi konpius pasal jantina baby..aku ambik warna selamat..putih dan warna-warna yang boy or girl boleh pakai..

Tapi aku beli xbanyak..insyallah esok nak continue lagi p beli..

Harini aku beli baju dekat anakku 2helai..50% less..murah gila!kain elok..aku beli lengan panjang punya satu,pendek satu..kalau x,nak borong banyak..tapi p sale tu lambat..tinggai dua tiga helai ja lagi baju untuk newborn..frust!huhuhu

Lepas tu masuk mothercare..saja nak tengok-tengok..barang baby dekat mothercare ni mahal gila kan..kalau nak jadi member kena simpan resit sampai RM800 baru boleh jadi member..jenuh nak shopping!hahaha..

Tapi aku ambik set gromming untuk baby..harga 89.00 kot..tapi diskaun tinggal 75.60 kalau xsilap..brand mothercare...



Dia compact set..senang nak angkut bawa p mana-mana..sebab ada beg sekali..dalam tu ada sikat,berus gigi,brush,bath termometer,gunting,kepit kuku,sedut hingus...

Sekarang,tinggal nak beli stoking..sarung kaki sarung tangan..dah settle part pakaian baby semua boleh fokus dekat part lain pulak.

4 comments:

CikAnyss' :O said...

wahh ,, 800 . gud luck

jom baca nak ?

http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2011/12/kalau-lah-binatang-boleh-bercakap.html

LiAnA said...

akak jwb kat sini jelah yer.. hihi

rocker tu brand fisher price.. akak beli time less dapat 299.. harga asal dlm 349 tak salahnya..

rocker tu boleh guna from newborn to toddler.. kira boleh adjust tinggi rendah jd kerusi ect.. boleh tgk kat sini http://www.onebabyworld.com/fisher-price-newborn-to-toddler-rocker-blue-sky-collection-p-2696.html


pasal playpen tu takyah beli sekrg pun takpe.. biasa bby ni time pantang dia nk tido dgn kita.. tp kalau dh ada babycot takyah beli playpen..

bagi akak sng jer.. beli benda yg kita nk guna masa dlm pantang.. yg lain kemudian pikir..hihi

safiyyah osman said...

kak liana : baiklah akak!hehhe..xbeli pon babycot...playpen pun maybe ambik yang kakak saya punya...jimat..hihihi...cuma bekenan la tgk rocker tue..tq akak:)

Eliyana said...

salam piya,

akak LIKE grooming set tu, cute...

advise, beli sarung kaki & tgn lebih sket sbb mmg akan byk tukar, esp bila baby start hisap jari dia...*klu da hisaplaa*...

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016