19 December 2011

Rocker untuk baby yang bakal lahir nanti.

assalamualaikum.. hye peeps.


dah selamat membeli rocker.pening juga la nak pilih yang mana kan..sebab tengah aim dua jenis rocker..harga pun lebih kurang...cuma beza tang warna ,keselesaan dan keteguhan..AHAHA

aku berkenan rocker brand fishes price...husband berkenan rocker brand maclaren..harga dua-dua RM399.kelebihan dia kalau diikutkan sama banyak..

meh tengok..

 rocker maclaren
rocker nie boleh tampung berat baby sampai 10kg macam tue dan ikut saiz baby juga..
kalau 9kg tapi keding..kecik molek boleh ja duduk..
dia boleh bawa p travel mana-mana..kot nak lepak mana-mana kan..
boleh ja bawa..
saiz dia nak kata besar gedabak sangat x..
kalau kita buat dia jadi pack nampak macam saiz car seat ja..
dia boleh vibrate tapi xada music..
dia ada tempat gantung mainan juga..
xpayah lapik apa-apa bila letak baby sebab dah ada tempat tebal untuk buat baby selesa..
harga RM399 macam tue..

tapi macam gambar dekat bawah nie limited punya design..
kalau yang ada dekat malaysia nie biasa ja..
xada belang-belang cun tue..



rocker fishes price.
boleh guna sampai 18kg lebih kot dan dia boleh jadi kerusi juga...
anak 4tahun pun boleh duduk.
sebab dia newborn to toddler..
harga sama macam maclaren..
RM399
cuma dia tak boleh la nak angkut bawa p travel
kalau nak angkut kena buh kotak kot..
rocker nie pun ada vibrate..
cuma kalau nak letak baby kita kena lapik dengan kain tebal dulu sebab dia xada tempat khas pun untuk bagi baby selesa..

warna memang gila-gila punya striking..
elok untuk baby la kan..


so mana satu pilihan aku dengan husband???
lepas bincang gila-gila..
sampai ke kedai baby tue ..
tengok dua-dua..
last kami sebulat suara ambil yang ...............



NIE!!
ambik warna merah sebab menarik.
^____^
harga lepas diskaun
RM319.00
mainan dia semua washable
termasuk la tempat tidur dia semua..







so sangat puas hati!!
tapi rocker nie xada warranty..
semua rocker dekat kedai bb store world tue xada warranty..
cuma kalau ada kerosakkan dalam masa 7hari boleh p tukar..


habis cerita pasal rocker...

masa aku p beli rocker nie..
sesaja cari breastpump medela...
nak yang manual RM99 tue..
tapi stock habis..

maybe nanti pergi beli dekat mothercare kot..
aku cuma rembat pad bra yang pakai buang tue 72pcs dengan harga RM31.00 after less.
dengan palstik nak simpan susu dalam freeze 25pcs RM12.00

itu sahaja story aku untuk harini.

^___^



4 comments:

sha said...

ritu sis ade nengok sale kedai manjaku breast pump yg jenama tommee tippiee(bateri/electrical)RM199...tgh sale kt kedai baby manja...

~ NANA ~ said...

nana pun suka kaler merah kalo utk baby! hehe...yg maclaren tu lawaaa la

IzZa NaDiAh AbAs said...

aritu ade anak buah pakai yg rocker fisher price.. comel gak.tp yg merah ni smart.. and nmpk lagi thn compare tu fisher price nye brand.. :)

Anonymous said...

Salam... Kt mne nk beli rocker maclaren ni? Xpena nmpk pun?

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016