6 December 2011

apa lagi barang baby yang tinggal untuk di beli??

assalamualaikum.. hye peeps.


nak kata banyak lagi benda yang nak dibeli,macam dak..nak kata dak..macam banyak..HAHAHAHA...aku pun pening.

barnag yang aku dah beli..


thermal blanket dengan kelambu 
ke nak kena cakap dalam bahasa omputih kelambu tue?kehkeh
kot ada yang rajin nak pebetui pastu claim kata aku bodoh persilakan...
HAHAHAHAAHHAHAA
#ehteraseke


towel 3helai aku beli bath mat tue aku beli yang medium saiz
sekali aku bukak tengok dekat rumah macam kecik la pulak..
harga bath map tue RM12.00
kalau besar RM14.00
menyesal xpilih yang besar.
towel yang gambar kura-kura tue RM12.00
towel biasa RM15.00




kapas gulung tue saja aku beli segulung lepas tue aku tarik-tarik buat bulat simpan dalam bekas
jimat.
boleh dapat banyak dari beli yang dah siap tue..
kapas tue RM8.00 kot kalau tak silap..
face towel yang aku lipat tue ada 12helai RM15.00
kain dia macam kain tuala yang RM15.00 tue..
lembut.
baby wipe tue 200pcs RM8.00
aku main rembat ja ambik pink..
dia ada warna oren
maybe beza bau kot..
nappy liner tue RM5.00 or RM8.00 macam tue..
ada 100pcs
diapers aku mula tue ambik yang nylon+apa ntah..
ada 77pcs harga RM24.00
lepas tengok yang merah nie pulak..
yang merah nie buat dari cotton kot cina tue kata..
ada 66pcs RM24.00
so saja ambik yang cotton..
nak try..
sebab tue ambil satu ja
takut kot-kot baby kulit xtahan ka..
kalau beli banyak-banyak rugi pulak..
napkin anakku aku ambik satu ja..
ada 10helai RM25.50 kot..




ini rembatan husband..
kalau boleh dia nak borong botol banyak...
puas aku tolak..
botol kecik 2oz tue RM3.00
 yang besar tue RM5.00
mainan tue RM5.00
breast pump pureen harga murah gila
RM128 kot kalau tak silap..
tapi aku xbeli..
tengok kalau kot susu melimpah ruah baru ingat nak beli..
kalau tak,xbeli la..jimat.



pad madame tue RM20.00 kot..
yang pad untuk bra tue 2pcs RM4.00
panties tue RM4.00 juga ada 5pcs
cream untuk perut merekah tue aku beli RM20.00 dapat free kapas muka 1




bedak tue RM8.00 kot..semua kot sebab dah lupa..
kain buaian tue RM15.00
sarung tangan +kaki tue RM5.00
kasut kecik tue RM5.00
kiddy bud tue RM6.00
set makan baby tue xtau harga berapa..husband ambik last minute..
hanger untuk baju baby..2pcs RM10.00



baju bajan lubang-lubang..
baju semua RM3.00
seluar RM1.00
tapi baju xbanyak..
yang banyak seluar lubang ja..
lepas tue saiz ada dari 14 ke 18
aku naik pening nak ambik saiz apa..
HAHAHA
last semua saiz aku sapu..



bila tengok gambar,rasa macam sikit ja beli..
tapi duit habis RM380 
T______________________T

now cuma tinggal nak cari :-

rompers
tight
sarung kaki+tangan
stoking
tilam baby
nasal aspirator
termometer
minyak gamat+minyak yuyi
toiletries
bath tub
kepit kuku
diaper bag
stroller


untuk aku pulak
set bersalin nona roguy
stoking
etc.

untuk aku xberapa pikiaq lagi..
kain batik semua tue dah standby dah..
^___^


tempat tidur baby aku xbeli playpen ..xbeli juga babycot
rasa macam membazir pulak kalau beli..
lama mana sangat la baby nak duduk dalam tue...
huhuhuhu

feeding set semua xbeli..
just botol yang husband ambik 3biji tue la..
nanti baby dah boleh shoru baru nak beli apa yang patut.
^____^


tue jala..
bila dah beli sikit macamni rasa macam xla banyak mana pun nak kena beli untuk newborn..
beli sikit-sikit lama-lama jadi bukit.
^__^


cau..
bye.

3 comments:

Cik Puan Hafiza said...

takpa..slow2 kayuh..
dah beli sikit pun, mesti dah rasa lega sebab kurang-kurang dah beli dah barang baby kan..

safiyyah osman said...

Kak fiza: tu la akak..cma nk tmbah sikit2 ja lagi..:)...

izzah azfar said...

seronokkan nak dapat baby

cadangan akak : tak mahu cuba menyusukan simanja?

seronok sangat bila tengok si manja minum susu mak dia tau!

jemput ke blog akak, akak ada kongsi serba sikit pasal susu ibu.

Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016