10 October 2011

Rara Zikry .......................

assalamualaikum.. hye peeps.

aku ketinggalan aku rasa.baru sedar dan tau cerita pasal nie.

sapa rara zikry??rasanya ramai dah tau kan..sebab kawan aku cakap dia dah keluar nona dengan bersamamu.

aku pon google pasal dia.sumpah.dia sangat cantik!dia jatuh sakit start mac 2010.dah setahun lebih dah....

tapi siapa kita nak menolak ujian allah??

"allah xakan uji hambanya dengan ujian yang hambanya xmampu nak lalui.."


tapi aku agak terkilan bilamana baca blog-blog lain,ada yang macam cakap bukan-bukan.memang la rara tue free hair,hidup mungkin sosial..tapi siapa kita nak hukum dia???

itu dia dengan allah.nak menegur,nak kata apa sekali pun ada cara.xpayah post gambar-gambar dia yang seksi meksi semua.

xpayah nak jadi malaikat...sebab kita serupa.melakukan benda yang berdosa...kadang kita rasa kita nie dah bagus sebab bertudung...tapi kita xsedar kita buat dosa lain...

semua hamba allah nie sama.hanya allah yang boleh judge kita nie macamana??allah judge kita dari nawaitu kita.

so xpayah la nak cakap allah turunkan rara bala sebab sosial life dia semua.xbaik.sakit yang allah bagi nie sebab nak hapuskan dosa-dosa rara...syukur dia terpilih.

pada kita yang xsedar-sedar dok buat dosa dan xada peluang pun nak dipandang oleh yang ESA.

aku emo sebab aku ada baca satu komen tue dekat entry pasal rara

"tue la dulu free hair...xtutup aurat....bla..bla..bla..."

lebih kurang macam tue la ayat pengomen tue.perempuan.bagi aku cukup kalau kita jumpa orang yang sakit ..kita doakan semoga dia kuat untuk melawan penyakit dia..dari kita tunjuk pandai dan konon kita alim...


okeh.settle keEMOaan aku.^________________^


to rara and family,

semoga dimurahkan rezeki dan terus kuat dan kembali sehat seperti sediakala.min.


ini apa yang aku copy dekat fb yang sepupu rara buatkan.
meh la kita hulurkan sedikit sumbangan untuk meringankan beban family rara.

On 19th of March 2010, Zarith Nadhira went into coma for 2 months due to a mild asthma. Initially she was admitted at Darul Ehsan Medical Centre Shah Alam, subsequently referred to Subang Jaya Medical Centre, was admitted in ICU. Alhamdulillah she woke up from coma but was unable to speak or communicate with her parents, relatives & friends. She needs to be fed through a tube at her lower abdomen. Her hands & legs were stiff until today and she needs further medical treatment from specialists at University Hospital. Her diagnosis is Hypoxic Ischaemic Encephalopathy, in simple explanation : brain injury due to lack of oxygen because she had difficulty breathing. Hospital cost for the treatment at Subang Jaya Medical Centre came about RM80,000.00 not to include the cost at DEMC and later some other cost incurred at Sunway Hospital. This time her follow up treatment at Hospital University require intrathecal medications for her spastic episodes which would involve

1) EDM Lumber Drainage Kit, Qty 1 costing RM900.00 per unit
2) IT Baclofen test doses 1ml/vial (50mcg/ml) Qty 3 costing RM115.00 per unit
3)Intrathecal Drug Delivery Package
i.e Synchromed Programmable Pump, Two piece catheter kit, Tunnel rod Qty 1 costing RM45,000.00
4)IT Baclofen 20ml/vial (500mcg/ml) Qty 1-2 vials /mth costing RM670 per unit



This time the cost would be about RM47,000.00 excluding hospital fees.
The treatment were so costly as such we hope donations from you will lighten the burden that Nadhira's parent had to bear. Thank you for your kind donations and may Allah bless you.

Maybank Account Details
Account Holder Name: Zarina Binti Amir
Account Number: 112183147486
SWIFT CODE MBBEMYKL

Please contact Zarina Amir (Nadhira’s mother) @ 012-3603509 or email zarinazikry@gmail.com for further infos. 



semoga rara kembali kuat.amin.
Copyright to SafiyyahOsman
Designed by UMIESUEstudio 2016